Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp till kamp för livet

Annons

I en krönika i VLT den 26 oktober uppmanar Birgitta Ohlsson till kamp för den fria aborten. Jag skulle vilja säga tvärtom: Upp till kamp, alla kvinnor och män, för alla människors lika rätt att få leva!

Ohlsson kritiserar bland annat att det i Frankrike och USA finns abortmotståndare som arbetar för att ge det ofödda fostret en egen juridisk status. Har kanske inte Ohlssons själv levt i det fördolda i nio månader innan hon föddes? Tycker hon själv att hon inte hade något värde i den unga åldern?

Fick hon ett människovärde först den dagen hon föddes? Naturligtvis inte! Birgitta Ohlsson var lika unik och värdefull i sin mammas mage som hon är i dag. Precis som alla människor.

Naturligtvis borde varje människa, oavsett på vilket stadium i livet hon befinner sig ha en egen juridisk status. En eloge till alla som arbetar för detta.

Vidare vill jag framhäva att den feminism som Birgitta Ohlsson står för är en låg form av feminism. Det visar hon tydligt när hon i sin artiklar kallar kvinnor, som kanske tvingats in i prostitution för att klara livhanken, för "kravlösa horor." Vilket ordval! Den benämningen förtjänar ingen kvinna.

Slutligen vill jag ändå tacka Birgitta Ohlsson för att hon upplyste oss alla att aborträtten är hotad över världen. Det var en fantastiskt god nyhet som inger hopp.

I synnerhet för alla de ofödda. För vem har egentligen "rätt" till abort (läs rätt att utsläcka liv)?

Alexandra Samuelsson

Birgitta Ohlsson svarar:

Alexandra Samuelsson och jag har olika utgångspunkter i synen på fri abort. Jag anser att kvinnor ska ha rätten att bestämma över sin egen kropp och göra det valet själva om/när de vill föda barn utifrån nuvarande abortlagstiftning, medan Samuelsson verkar tycka att det ofödda fostret ska ha en egen juridisk status.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons