Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppmuntra inte islamofascisterna!

Annons

Sedan början av sin födelse på 600-talet var islam en enkel religion. Den bygger på fem pelare: trosbekännelse, böner, fastemånad (ramadan), allmosor (zakat) och pilgrimsresa till Mekka. På den tiden var analfabetismen nästan total. Profeten Muhammed var själv analfabet. Koranen förmedlades då muntligen. För att sprida dess budskap reciterades den av någon läskunnig man i en församling.

Tack vare sin enkelhet, sin tolerans och sin anpassning till olika kulturer lyckades islam fortplanta sig från Indonesien i öst till Marocko och Spanien i väst. Ända fram till 1400-talet blomstrade en hög kultur vars krydda var yttrandefrihet och fredlig samlevnad mellan oliktänkande.

Vad har hänt sedan dess fram till 2000-talet?

De flesta av de 51 muslimska länderna styrs av diktatorer. Många muslimer, över 40 procent, är analfabeter. Ingen muslim har bidragit till den moderna utvecklingen av teknologi eller medicin. Ignorans, intolerans och grymhet råder i de flesta muslimska länder. I stället för Nobelpriskandidater och forskare kryllar det av frivilliga som kan tänka sig att bli självmordsbombare.

Vad och vem bär ansvaret till en sådan dårskap ?

För att finna en del av förklaringen måste man gå tillbaka nästan 1 300 år i historien.

I en liten stad, Bokhara i Uzbekistan, föddes år 810 en pojke. Modern, som tillhörde en välmående familj, var fanatiskt religiös. Efter att ha gett sin son namnet Muhammed beslöt hon att han skulle ägna sitt liv åt Gud. Trots att pojken bara talade uzbekiska lät hans mor sprida ryktet om att han kunde hela Koranen utantill på arabiska. När Muhammed blev 17 år gammal tog hans mor honom med sig på en pilgrimsresa till Mekka. När hon återvände hem lämnade hon sin son i Medina där han utvecklades till en mystiker och kallade sig för imam Muhammed al-Bokhari.

al-Bokhari började se syner och påstod att han drömde och talade med profeten Muhammed som förklarade Koranen för honom. Hans drömmar resulterade i 500 regler. Med sin nya mycket stränga religion, Bokhar-ismen, gick han runt i Mellanöstern för att predika.

De nya reglerna passade dåtidens härskare perfekt. Från år 500 utökades de till 9 249 diktat som reglerar och kontrollerar varje individs liv in i minsta detalj. Det är vad som i dag kallas för charia, den rätta vägen. Ett politiskt verktyg för islamofascister som kallar sig för salafister, djihadister, Djejch Muhammed med mera. Deras avsikter är att skapa ett välde, kalifat, ett islamitiskt imperium. Även om de utgör en liten minoritet, kanske en på 10 000 inom den muslimska världen, är deras metoder förödande. För att uppnå sina syften tvekar de inte att mörda, hota, utpressa, kidnappa och utöva djävulska verk. Vi har sett vad dessa fascister är kapabla till i Algeriet, USA, Bali, Spanien, London och inte minst i Irak.

I Europa har de upprätthållit flera rekryteringscentra. Deras metoder är de samma som brukar utmärka spionorganisationer. De vänder sig till misslyckade unga människor och lockar med vänliga samtal, pengar och paradiset.

Sverige är ett demokratiskt land där alla är lika inför lagen. Sjukvården, skolan och polisväsendet är neutrala. Där finns ingen kristen, jude, muslim eller ateist. Att tillåta yttre religiösa tecken hos sjukvårdare, poliser, lärare och andra offentliganställda är att uppmuntra islamofascisterna.

Abdel Zgaia

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons