Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ur led är tiden

Annons

Det är en märkligt självgod och osaklig artikel som de borgerliga riksdagsledamöterna från Västmanland hade inne den 25 juli.

Lustigt nog också rubricerad med svenske kungens valspråk: För Sverige i tiden. Kanske omedvetet, men den förstärker hur som helst ytterligare att det inte precis är en politik för så kallat vanligt folk ni driver.

Så till artikeln, som innehåller en enda sakuppgift; och den är naturligtvis i konsekvensens namn helt fel. Den sjuksköterska som ni påstår tjänar så mycket på ert jobbskatteavdrag blir säkert förvånad om hon läst artikeln. För uppgifterna tycks helt gripna ur luften.

Fakta är att låg- och medelinkomsttagare inte får ut många kronor av er politik. Det mesta äts upp av era höjda avgifter. Så ert populistiska vallöfte om 1?000 kronor mer i månaden till alla låg- och medelinkomsttagare har ni skamlöst svikit. Detta oavsett att kungens valspråk finns graverat på kronorna.

Riksdagens utredningstjänst har noga analyserat effekterna av er skatte- och avgiftspolitik, och deras resultat stämmer inte alls överens med era påståenden. Fakta är ju att er politik ökar klyftorna i samhället, hur mycket vackra ord ni än försöker gömma er bakom. Det är helt andra grupper än de vanliga löntagarna som är vinnarna på er politik. Nämligen de redan mest välbeställda i vårt samhälle.

Pia Nilsson (s)

Riksdagsledamot, Sala

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons