Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utan flygplats blir Västerås en avkrok

Annons

Debatt

Läggs Västerås Flygplats ned för att spara lite avverkningsmogen gammal skog på Björnön får Västerås elva mil till närmaste flygplats - Stockholm/Arlanda.

Ingen annan stad i Sverige har elva mil till närmaste flygplats. För den del av näringslivet som ofta flyger i tjänsten tiofaldigas taxinotan från 120 kronor till Västerås Flygplats till 1 200 kronor till Arlanda. En restid på tio minuter till flyget i dag blir 100 minuter i rusningstid till Arlanda. Den som sparar taxipengar med tåg tvingas byta tåg på Stockholms Central för att komma till Arlanda.

Alla växande städer av klass i hela världen har en flygplats. Ingen flygplats är ett småstadsfenomen. Ingen flygplats och 110 km till närmaste flygplats är ett ödemarksscenario. Utan flygplats blir Västerås en avkrok för de internationella företagen som fortfarande dominerar stadens näringsliv. För det framväxande nya näringslivet av små och medelstora företag blir ett Västerås utan flygplats ett stort handikapp.

Slutligen anser jag som bondson att gamla träd är till för att huggas ner. Endast så kan livsutrymme för nya plantor ges. Skogsbeståndet på Björnön behöver förnyas i harmoni med kraven från en säker flygplats.

EVERT JONSSON VD för Teknikbyn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons