Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utöka föräldraförsäkringen till 18 månader

Annons

Då har vi äntligen fått besked från den borgerliga alliansen om familjepolitiken - det blir vårdnadsbidrag om vi får en borgerlig regering. Folkpartiet, det parti som en gång i tiden införde den första pappamånaden i föräldraförsäkringen, kunde inte hålla emot pressen från de konservativa.

Det är bra att beskedet kommer nu, innan valet, så att väljarna får besked. Alliansens tal om att ge förutsättningar för arbete istället för bidrag, visar sig inte alls stämma. Här vill man införa ett rent bidrag för att en förälder ska kunna vara hemma istället för att arbeta. Hur många arbeten skapar det? Ja, underlaget för hushållsnära tjänster som de borgerliga vill skattesubventionera för familjer, sjunker ju drastiskt. De stora vinnarna av alliansens politik blir män med goda inkomster - för ni tror väl inte att det är de som väljer att stanna hemma för några tusenlappar i månaden och tar hand om sina barn? De kommer att kunna köpa sig städhjälp eller få en hemmafru, bägge med stöd av våra skatter.

S-kvinnor vill i stället arbeta för ett jämställt samhälle. Det vill vi göra genom att:

*På sikt göra förskolan avgiftsfri. Ett första steg är sänkningen av maxtaxan.

*Stärka förskolans kvalitet genom att göra pedagogiken och verksamheten mer jämställd, varje kommun i länet ska ha genuspedagoger som ger kompetens för det arbetet.

*Utöka föräldraförsäkringen till 18 månader.

*På sikt individualisera föräldraförsäkringen, det vill säga att alla månader ska delas lika mellan mamman och pappan.

Eva-Karin Wedin

kandidat till landstingsfullmäktige (s)

Anna Wallén

kandidat till riksdagen (s)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons