Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uttagna i vårdstrejken: På tiden att vi får lön efter kompetens

Bland allmänheten har vårdstrejken stort stöd. Det är människor som förstår våra yrkesgruppers värde - legitimerade sjuksköterskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och barnmorskor) och vet vilket ansvar och kompetens yrkesgrupperna har.

Annons

Våra yrkesgrupper har bestämt sig för att bryta mönstret genom att kräva rättvis lön efter den kompetens och det arbete vi utför. Med detta måste en värdeförändring ske.

Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin har tidigare skrivit ett välfärdsavtal med kommunalarbetarförbundet, där kravet är skäliga löner. Tyvärr gäller detta inte våra yrkesgrupper. Det finns de som anser att dessa yrkesgrupper inte är underbetalda, i förhållande till den utbildning och ansvar som vi har.

Ingela Gardner Sundström, ordförande i förhandlingsdelegationen för Sveriges Kommuner och landsting (SKL), uttalade sig i Stockholm City den 5 maj. Hon beskrev hur vårdförbundet önskar en löneökning på 15 procent på två år. Hon beskrev också att detta är dubbelt så mycket som alla andra och en inflationsspiral riskeras. Viktigt är att poängtera att dessa siffror endast berör Stockholmsområdet och inte Sverige i övrigt, vilket inte framkom i hennes uttalande.

Hur kommer det sig att bara våra yrkesgrupper bär ansvaret för landstingets och kommuners dåliga ekonomi? Varför ifrågasätts aldrig andra professioners lönekostnader, där 30000-50000 kan betalas ut per vecka? Pengarna finns, det är bara fördelningen som behöver revideras.

En nyutbildad sjuksköterska, med en akademisk utbildning på tre år, får en månadslön på cirka 18 000 kronor i månaden och har omkring 150 000 kronor i studielån. Löneutvecklingen mynnar

i sämsta fall ut i 50-500 kronor per år. Var finns inflationen i våra löner när det blir dyrare att leva varje år med en sådan minimal löneutveckling?

En specialiserad sjuksköterska exempelvis inom operation har idag cirka 21 000-22 000 kronor i månaden efter många års arbete med en dessutom utökad studieskuld. Hur kommer det sig att vi själva ska står för vår specialistutbildning när det är landstinget som gagnas av kompetensen?

Att vi kräver mera betalt än andra yrkesgrupper ser vi inte som någon orimlighet. Alla måste kämpa för sitt. Vår strejk innefattar inte att andra yrkesgrupper ska ha mindre lön än vi. Målet är att få en värdeförändring i våra idag kvinnodominerade yrken. Högre lön ger arbetsglädje och motivation, vilket också gynnar våra patienter, vilket i sin tur leder till bättre vårdkvalitet.

Många av oss arbetar självständigt och fattar dagligen egna beslut med eget initiativtagande till gagn för patienters välbefinnande, vård och behandling. Vi blir i och med detta ytterst ansvariga och får stå till svars för de beslut som tas.

Vi har en yrkesstolthet där vi vill bevara vår professionalism. Det är på tiden att vi och våra kollegor får löner som motsvarar vår utbildningsnivå och kompetens.

Ulrica Söder, specialistutbildad, anestesisjuksköterska

Tove Olsson, legitimerad barnmorska

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons