Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V: Dags att sluta käbbla om skolan i Hallsta

Annons

Under de senaste veckorna har det rasat en häftig debatt om kunskapsresultaten på en av Hallstahammars grundskolor där politiker från olika läger beskyller varandra gällande ansvarsfrågan och använder skolan som ett politiskt slagträ för att vinna röster inför kommande val. Vi från Vänsterpartiet Hallstahammar tycker det både är anmärkningsvärt och förbryllande att man i stället för att finna bra breda politiska skolsatsningar som i sin tur gynnar lärare och elever i det dagliga arbetet på skolorna, i stället lägger energi på en politisk pajkastning.

I stället för ett politiskt skolkrig förespråkar Vänsterpartiet i stället att man skall fokusera på ett gemensamt samarbete och samverkan för att lösa de utmaningar som finns på kommunens skolor. Genom samverkan mellan politiker, tjänstemän, rektorer, lärare och fackförbund kan vi genom lyhördhet, diskussion och förståelse tillsammans fokusera på att nå det mål som vi troligtvis alla har gemensamt.

Att alla elever utifrån sina individuella förutsättningar skall lyckas med sin skolgång i Hallstahammars kommun.

Vi i Vänsterpartiet tror att en av de viktigaste nycklarna till framgång gällande Hallstahammars kommunala grundskolor just är samverkan på och mellan alla nivåer gällande skolan, då vi ser att samverkan ofta leder till framgång.

Se bara på det samverkansarbete som gjorts för att stärka kommunens lokala näringsliv. Varför inte även skapa prestigelösa arenor för möten mellan nyckelpersoner som representerar Hallsta- hammars skolor på olika nivåer och på så sätt börja samverka för en bättre skola.

När det gäller varifrån de olika förbättringsförslagen kommer ifrån så är det egentligen oväsentligt vilka politiska partier som lyfter fram dem. Det viktigaste är i stället vad de leder till och att lärare och elever runt om på våra skolor får bättre förutsättningar i sitt vardagliga arbete mot att lyckas.

Från Vänsterpartiet anser vi att det vore synd att förslag som gynnar skolan får stå åt sidan bara för att en eventuell politisk prestige överväger de goda förslagen. På det ideologiska planet står vi politiskt i vissa frågor ofta långt från varandra men i många lokala skolfrågor gällande Hallstahammars kommun tycker vi från de olika politiska partierna ofta lika.

Så låt oss kasta bort den politiska prestigen, trots att det är valår, och i stället fokusera på arbetet för en bättre skola. Som ett led i det viktiga arbetet kommer Vänsterpartiet under kommande månad i en motion till kommunfullmäktige lyfta fram ett övergripande skolsamverkansförslag för Hallstahammar.

Det är vår förhoppning, att samtliga partier ställer sig bakom denna motion, och att man gemensamt börjar förstå vikten av att sluta använda kommunens skolor som ett politiskt slagträ i en destruktiv skoldebatt och i stället börjar samverka mot en bättre skola.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons