Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V: Sjukvård och social trygghet måste gå före skattesänkningar

Den borgerliga regeringen driver konsekvent att friska med bra jobb ska få det bättre. Samtidigt som de sjuka och arbetslösa ska få det sämre. Enkelt och tydligt. Skattesänkningar för vissa och försämringar för andra.

Annons

Men vi ska vara medvetna om att vi alla kan drabbas av varaktiga sjukdomar. Många som i dag är långvarigt sjuka har också fått flera problem, flera diagnoser. Man blir inte frisk från en eller flera sjukdomar bara för att antalet sjukpenningdagar tar slut.

Regeringens politik är en hjärtlös men traditionell högerpolitik. Enligt Vänsterpartiet kan man bara bli frisk av bättre och tillgänglig sjukvård. Därför säger vi konsekvent nej till regeringens skattesänkningar. Vi har råd med bättre hälso- och sjukvård, rehabilitering och förebyggande insatser. Sjuka ska ha rätt till ersättning så länge man behandlas och är arbetsoförmögen. Dogmatiska tidsgränser måste ersättas av individuell prövning av varje enskild människas hälsa och arbetsmöjligheter.

Det är dags att pensionera regeringen och dess hjärtlösa högerpolitik. Det är dags med vänsterpolitik som stärker sjuka och arbetslösa. Sjukvård och social trygghet måste gå före skattesänkningar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons