Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V: Vård och inte vinst ska prioriteras.

Annons

Vänsterpartiet är inte emot valfrihet men vi förespråkar verklig valfrihet.

Att få välja doktor tror vi är viktigt, men när Maria Delham argumenterar för rätten att få välja en vårdcentral som skickar skattepengar till Jersey är det uppenbart att hon går företagens och inte medborgarnas ärende. De flesta väljer vårdcentral som ligger nära hemmet eller jobbet och då finns i många fall inget annat val än en kommersiell.

Landstinget måste garantera att det som prioriteras är vård och inte vinst.

Det ska inte behöva finnas ens misstanke om något annat. Styrning av vård-centralerna är viktig och även att ta hänsyn till det faktum att sociala skillnader och sjukdomsbild givetvis kräver mer resurser. Vad gäller kvalitetsuppföljningen lämnade föregående primärvårdsprogram, signerat alliansen, mycket i övrigt att önska. Det nya program som tagits fram av nuvarande majoritet har däremot lagt stor vikt vid uppföljning.

Då landstinget har ett ”sistahandsansvar” för hälso- och sjukvården är det viktigt att det finns en omfattande egen primärvård. Det händer att kommersiella aktörer ger upp av olika orsaker och då har landstinget ansvar från första dagen. Under föregående mandatperiod har den moderatledda majoriteten ökat andelen kommersiella aktörer, vilket har minskat ”beredskapen” för att kunna svara upp till det ansvar vi har.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons