Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad betyder Göran Perssons uttalande?

Annons

Så har då statsministern Göran Persson tagit till orda i frågan om fastighetsskatten - denna orimliga och oförutsägbara skatt som vi betalar för att vi vill ha någonstans att bo.

Men vad menar Göran Persson egentligen med beskedet om att fastighetsskatten ska stabiliseras på en nivå mellan 25 och 30 miljarder? Det är nämligen en helt avgörande skillnad mellan den lägre och den högre nivån i intervallet.

I dag ger fastighetsskatten på småhus, lägenheter och kommersiella lokaler statsintäkter på 25,2 miljarder kronor. På grund av taxeringshöjningar kommer denna nivå att öka till 31,8 miljarder kronor, en ökning som i huvudsak belastar småhusägarnas plånböcker och detta oavsett hur deras privatekonomi har utvecklats.

Göran Persson är tyvärr svår att få kontakt med så jag ställer därför mina frågor till länets socialdemokratiska riksdagsledamöter:

l Betyder Göran Perssons uttalande att den höjning av taxeringsvärdena som nu är aktuell inte ska leda till höjd fastighetsskatt under de kommande tre åren?

· Innebär uttalandet att regeringen i vårens ekonomiska proposition kommer att lägga förslag som motverkar att intäkterna från fastighetsskatten på småhus ökar för åren 2006, 2007 och 2008?

Gert Forsberg

Regionchef (Värmland, Västmanland, Örebro o Dalarna)

Villaägarnas Riksförbund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons