Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad bråkar folkpartiet om?

Annons

Folkpartiets Göran Landerdahl och Christer Malm ger ett mycket tydligt besked i sin debattreplik till mig i tisdags den 5 juli. Det verkar som om folkpartiet numera kan tänka sig ett äventyrsbad antingen vid Ångkraftverket eller vid Lögarängen.

Jag tycker att det är ett bra besked om folkpartiet nu är berett att stödja tankarna på ett rejält äventyrsbad i Västerås. Därmed släpper folkpartiet även tanken på att bygga ett äventyrsbad på Önsta. Alla på Önsta-Gryta, som trodde på folkpartiets vallöfte om att partiet skulle driva frågan om ett äventyrsbad på just Önsta, kan därmed känna sig dragna vid näsan.

Frågan om ett äventyrsbad på Önsta har egentligen varit död sedan länge i folkpartiet. Det går inte att spåra någon aktivitet från folkpartiet ens i kommunens budget för år 2006. Folkpartiet smiter undan sitt vallöfte till alla som bor på Önsta-Gryta genom att i stället börja tala om ett äventyrsbad i Västerås.

Folkpartiets Göran Landerdahl och Christer Malm lägger även ned mycket energi på frågan om hur en kommande fotbollsstadion och evenemangsarena ska finansieras. Precis som de påpekar kan ett fotbollsstadion finansieras genom att kommunen betalar investeringen, varefter kommunen får en driftskostnad för räntor, avskrivningar et cetera. Eller så betalar någon annan investeringen, varefter kommunen får en driftskostnad i form av en hyra.

Skillnaden är egentligen att kommunen slipper ligga ute med investeringskostnaden. I konserthusets fall handlar det om drygt 150 miljoner kronor. I fråga om fotbollsstadion vet vi ännu inte vilken summa det blir, men det torde handla om 80-100 miljoner kronor.

Jämför man socialdemokraternas och vänsterpartiets gemensamma investeringsbudget för 2006 och åren framöver med folkpartiets kan vem som helst omedelbart se att förslagen finansieringen av ett nytt fotbollsstadion är identiska.

Man kan ju undra vad herrar folkpartister bråkar om. Eller är det så att folkpartiet tänker motarbeta tillkomsten av ett nytt fotbollsstadion och evenemangsarena i Västerås?

Tommy Levinsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons