Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad får vi för pengarna?

Annons

Svar till Rigmor Åkesson.

Du bjöd in till debatt i ditt debattinlägg den 18 februari. En artikel jag förmodar du skrev som ett inlägg inför kommade val för att visa hur förträffligt socialdemokraterna sköter sitt styre av sjukvården i länet.

Den propagandabetonade tonen föranledde mig att beskriva den verklighet min mor utsattes för.

I den fortsatta replikväxlingen är du duktig på att tycka vad jag ska göra. I ditt svar den 9 mars skrev du "ibland måste man läsa mer än rubriken för att förstå innebörden i en text" och i svaret den 11 mars skriver du att "Det kan Sören Svanberg själv läsa i landstingets årsredovisningar".

För att inte späda på politikerföraktet ännu mer vore det kanske bättre att försöka svara på rakt ställda frågor och inte bara ignorera och/eller komma med nya vinklingar!

Nu har jag inte läst landstingets årsredovisningar (vilket förmodligen få av länets invånare gjort). Däremot har jag läst åtskilliga artiklar i VLT om nedläggningar och indragningar av vårdresurser. Är dessa osanna? Vad tycker ni som bor i Fagersta och Sala?

Att sjukvården tillförts 117 miljoner mer i år än 2005 är ju bra. Den obesvarade frågan är dock vad vi får ut av dessa pengar? Kostnaden för att lägga den pågående utbyggnaden av centrallasarettet i Västerås i malpåse ska jag leta efter i årsredovisningen.

I ditt senaste svar säger du att "Vi socialdemokrater vill satsa ännu mer på närsjukvården för att prioritera äldre, multisjuka och kroniker".

Är det verkligen så? Jag tror inte att den nedläggning av ett antal kliniker eller verksamheter inom medicin och geriatrik som skett i Fagersta och Sala de senaste åren har resulterat i motsvarande ökning av antalet vård-/sängplatser (respektive personal) i Västerås. Med vetskapen om att allt fler äldre kommer att behöva vård borde kanske ökningen varit större.

Sören Svanberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons