Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad gör arbetsgivarna?

Annons

Arbetsgivarna måste ge chansen till ännu fler att komma in och få fotfäste i arbetslivet. Människor har rätt att slippa tillfälliga och otrygga anställningar och få arbeten som också motsvarar deras yrkesutbildning och kompetens. Fackets ansvar är att se till att alla medlemmars intressen tas till vara på bästa sätt.

I Sverige finns det närmare 800 000 människor med utländsk bakgrund varav över 40 500 i Västmanland som förvärvsarbetar. Människor som tillsammans med andra inflyttade från resten av Sverige och infödda västmanlänningar sedan generationer tillbaka har gjort Västmanland till vad det är i dag. Människors gemensamma erfarenheter, kunskaper och vilja att göra Sverige och Västmanland till ett bättre land utan klyftor och orättvisor är alltid vår starkaste resurs.

Ett antal människor i Västmanland bestämde sig för att med hjälp av kulturen lyfta fram invandringens betydelse i arbetslivet inom projektet "Nytt liv i Sverige". Studiecirklarna resulterade i filmer, böcker, konsthantverk och mycket annat. Och det som började som ett lokalt LO-initiativ i Västmanland har nu växt till något som kan komma resten av Sverige till godo.

Det engagemang som visats i Västmanland är ett konkret exempel på att när människor får mötas, gå samman och arbeta för ett gemensamt mål så kan vi till och med lyckas bli en förebild. Men vad gör arbetsgivarna och dess intresseorganisationer?

Per-Inge Ahlbäck

LO-Distriktet i Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons