Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad vill moderaterna göra för de sjuka?

Annons

Har moderaterna bestämt sig för hur sjuka människor ska behandlas? Cancersjuka kan må bra av att arbeta, säger riksdagsledamoten Per Westerberg. För att ingen ska försöka snika åt sig sjukledighet "i onödan" vill moderaterna sänka sjukersättningen till

65 procent av inkomsten, utan undantag för svårt sjuka.

De mår bäst av att leva på 65 procent av sin inkomst

- eller? Hur menar moderaterna?

Jag vill gärna höra någon moderat företrädare från Västmanland förklara det. Synpunkter från andra borgerliga politiker tas också tacksamt emot.

Tidigare har Fredrik Reinfeldt försvarat sänkningen med att vissa grupper skulle undantas. Nu backar partiet med förklaringen att det skulle bli ett alltför komplicerat och svåröverblickbart system. Per Westerberg försvarar fortfarande sänkningen och menar att det handlar om att göra det lönsammare att arbeta än att vara sjuk. Det är ord och inga visor. Det gäller alltså att ha ett bra sparkapital om man nu skulle råka tillhöra dem vars hälsa inte är så god.

När nu moderaterna svängt i allt fler frågor och försöker kopiera socialdemokraternas politik, glöm då inte vilka som ska betala den välfärd de numera säger sig värna. Det är de sjuka och de arbetslösa tillsammans med förtidspensionärer och föräldralediga.

Margareta Israelsson

Riksdagsledamot (s)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons