Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen till verkligheten Roger Haddad

Än en gång så ger Roger Haddad (FP), som skrev den 26 april, oss en möjlighet att förklara hur verkligheten förhåller sig på riktigt.

Annons

Vi har stor förståelse för att Haddad inte är speciellt informerad om vad som händer och sker inom politiken i Västerås, något han borde ta upp med sina partikamrater och allianskollegor i exempelvis barn- och ungdomsnämnden.

Under mandatperioden har Haddads partiföreträdare inte haft några andra förslag än de som vi rödgröna partier lagt fram, med undantaget att man ville lägga ner Bäckby- skolan.

Man har inga alternativa satsningar, inga andra ekonomiska resurser eller förslag och inte opponerat på de insatser vi gjort.

Vår utgångspunkt är att satsa på att utveckla undervisningen i skolan genom att satsa på lärare och rektorer.

Genom det nyinrättade Mälardalens kompetenscentrum för lärande (MKL), ett samarbete med Mälardalen högskola, medverkar vi till att knyta skolan närmare forskningen.

Vi ser det som ett nödvändigt verktyg för att utveckla Västerås till en ledande skolstad där lärarna får arbeta med de senaste evidensbaserade metoderna.

Matematikundervisningen utvecklas i samarbete med forskare inom ramen för MKL, i ett gemensamt projekt som kallas Räkna med Västerås.

Forskarna man arbetar tillsammans med har anlitas av Skolverket för att förbättra matematikundervisningen i Sverige. Vi deltar också i skolverkets matematiklyft och Skls satsning Pisa 2015.

Kollegialt lärande, en satsning på att utveckla lärarna i sin yrkesroll i klassrummet, utvecklas nu på bred front i Västerås skolor. Genom att stärka ledarskapet i klassrummet kommer Västerås skolor att nå bättre resultat.

En ny skolorganisation där syftet är att skapa ökad politisk styrbarhet och lokalutvecklingskraft i skolorna har genomförts. Redan har vi effektiviserat skoadministrationen med närmare 10 miljoner kronor, resurser som får verkan direkt ute i våra skolor. Den förändringen motsatte sig Haddad och Folkpartiet.

Våra beslut om satsningar på lärarlöner gör att vi ligger i Sverigetopp i de senaste lönerevisionerna. I tidningen Skolvärldens sammanställning hade Västerås de näst högsta löneökningarna för lärare i Sverige de senaste två åren.

Detta står i förhållande till förra mandatperioden där varken full löne- och priskompensation eller särskilda lärarsatsningar genomfördes.

Mycket har gjorts men vi är medvetna om att det fortfarande är tufft på våra skolor. Glädjande nog har resultatet i medarbetarenkäten förbättrats och stressen gått ner. Vi måste fortsätta satsa på skolan men då gäller det att göra det utifrån den verklighet som råder idag. Våra lärare och elever förtjänar det.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons