Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsterpartister: Bjurhovda behöver förnyelse

Miljödepartementet avslog för ett tag sedan den överklagan som fanns mot planen att rusta Bjurhovda centrum. Nu finns inte längre några formella hinder för att sätta igång med byggandet.

Annons

Vänsterpartiet har länge önskat att Bjurhovda ska få en centrumanläggning värd namnet där olika verksamheter samlas. Genom en blandning av aktiviteter kan centrum bli en positiv mötesplats för alla bjurhovdabor.

Självklart ska ombyggnationen göras i samråd med de boende, men nu är det dags att agera. Det är inte en dag för tidigt.

Bjurhovda har stor potential att bli en ännu bättre stadsdel. Redan i dag finns mycket trevliga områden med stora fina grönytor och bilfria miljöer som är särskilt positiva för barn och unga.

Det finns en lång tradition av sammanhållning och organisering bland de boende. Nu krävs bara att centrumanläggningen representerar det trevliga område som Bjurhovda faktiskt är.

Vi hoppas att våra rödgröna kamrater i kommunens olika nämnder och styrelser sätter sig ned och samarbetar för att hitta en lösning som ger de rätta ekonomiska förutsättningarna för en levande mötesplats.

Låt oss börja bygga om Bjurhovda centrum så snart det bara går!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons