Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var kommer pengarna ifrån?

Annons

Något svar från kommunalråden Ulla Persson (s) och Mats Ericsson (v) har jag inte fått om hur de tänker sig att finansiera renoveringen av Djuphamnen, ett projekt preliminärt kostnadsberäknat till 75 miljoner kronor.

När de gick ut och smällde fastighetsdirektören Sven-Gunnar Dahlqvist på fingrarna för dennes uttalande att denna oplanerade investering skulle påverka andra planer som till exempel fotbollsarena och äventyrsbad, ja då kunde man ju eventuellt tänka sig att kommunalråden riktade sin kritik mot tjänstemannen Dahlqvist för att han uttalat sig i en politisk fråga, alltså kritik för att han lagt sig i något han inte var behörig till.

Men samtidigt passade de två kommunalråden på att även i sak försäkra att Djuphamnsinvesteringen inte skulle inkräkta på utrymmet för de två projekten fotbollsarena och äventyrsbad.

Så kvar står min fråga till kommunalråden Persson och Ericsson, varifrån de har tänkt sig att få fram de extra pengar som kommer att behövas.

Själv såg jag fyra olika åtgärder, de flesta avseende rena besparingar och neddragningar av andra kommunala verksamheter, när nu Dahlqvists spontana antagande om förskjutning/senareläggning av nämnda publikpopulära projekt skulle tillgripas, inte föll i god jord. Så vilket av dessa fyra alternativ tänker den politiska majoriteten välja? Eller har de ytterligare någon utväg, som jag inte har insett? Svar emotses av mig och säkerligen många andra kommunmedborgare.

Ulf Hedman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons