Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdförbundets ordförande: Därför sade vi ja till nya avtalet

Annons

Vårdförbundets kongress sade ja till det nya avtalet för att det är en stor förbättring mot det avtal vi sade upp och för att detta avtal blir ett viktigt steg för den värderingsförändring som vi vill ha eftersom det slås fast att lönen ska baseras på kunskap, kompetens, erfarenhet och resultat.

Därmed visar vi att ett stort område av kvinnors traditionella kunskap nu ska värderas högre. Det är ett genombrott för att nå jämställda löner och likvärdig lönesättning. Men det centrala avtalet är bara en grund. Nu tar de lokala förhandlingarna vid. Först därefter är det klart vad var och en får i lön.

Jag har full förståelse för den besvikelse många känner. Men det är viktigt att komma ihåg att det centrala avtalet är grunden för vad som blir resultatet för varje medlem. Det är lokalt som pengarna fördelas. Och i vissa landsting finns redan lokala avtal skrivna med högre garanterat utfall.

Det finns en stor misstro mot många av de lokala arbetsgivarna som hittills inte tagit ansvar för den lokala lönebildningen. Men nu finns nya möjligheter till ledning och styrning från centralt håll. Och tidsbestämningen sätter större press på arbetsgivaren då vi har möjlighet att säga upp avtalet efter två år.

En lägsta lön på 21100 kronor efter ett år kommer att få stora konsekvenser. Det kommer höja nivån på ingångslönerna. Idag kan nyexaminerade erbjudas så låga löner som 18000-19 000 kronor. Och det blir inte acceptabelt att personer med lång erfarenhet och stor kunskap ligger på "lägsta accepterade nivå".

För den som vill vara en attraktiv arbetsgivare så spelar lönen en stor roll. Den betyder mer än vad vissa arbetsgivare har trott. Det stora missnöje som Vårdförbundets medlemmar visar är ett starkt bevis för detta, vilket vi hela tiden framfört i samtal och förhandlingar med arbetsgivaren.

Nu går vi in i matchens andra halvlek och fortsätter med det lokala arbetet i varje landsting och kommun i hela landet. Det är där pengarna finns och det är där besluten fattas om hur resurserna ska fördelas. Vi har hört många säga att "det finns inga pengar", eller "man kan inte komma sist och tro att man ska få mest". Men de resurser som finns ska fördelas utifrån målen för verksamheten och behoven i befolkningen.

En sammanställning som Vårdförbundet gjort visar att det inte är ekonomin som styr nivån på lönehöjningarna. Vi har jämfört kommunernas finansiella ställning med faktiskt löneutfall för våra medlemmar.

Exempelvis har Göteborgs kommun de sämsta nettotillgångarna av alla, men ett löneutfall under förra året på 3 procent. Det kan jämföras med Helsingborg som är den tredje starkaste kommunen men har ett utfall på enbart 2,3 procent.

Starka kommuner som Stockholm och Solna har bara ett löneutfall på dryga två procent jämfört med "svagare" kommuner som Gotland, Jönköping och Sundsvall som alla har ett utfall på mellan 3 och 4,2 procent. Detta visar att det inte handlar om pengarna utan om just viljan och fördelning av välfärdens resurser.

Pengar finns. Nu handlar det om att fördela välfärdens resurser så att vi får en god verksamhet och en säker vård av hög kvalitet. Genom ett avtal där kunskap premieras kan vi fortsätta att förbättra vården och tillförsäkra allmänheten den vård de behöver.

Vi ska bygga vidare på det stöd svenska folket och många organisationer har visat oss under vår långa konflikt. Vi ska fortsätta att med våra yrken och vår kunskap visa vad som är den allra bästa vården. Det vi bidrar med ska vara både synligt och tydligt. Vi har ett självständigt ansvar i mötet med varje vårdtagare. Ett ansvar som utgör en av grundstenarna för den svenska välfärden.

Arbetet för rättvisa löner till livsviktiga yrken fortsätter 365 dagar om året. Och jag vill nu uppmana varje lokal politiker och arbetsgivare att med det nya avtalet som grund ta ansvar för att lönesätta vår kunskap så att det leder till rättvisa löner!

Anna-Karin Eklund

ordförande i Vårdförbundet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons