Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför inte avdrag för fler tjänster?

Annons

Regeringen har under en längre tid fört samtal med företrädare för Svenskt Näringsliv om vilka åtgärder, som bör vidtas för att öka tillväxten i vårt land.

Dessa samtal har som vanligt inte satt några spår i den förda politiken, i stället har regeringen förlitat sig på sina tillväxtfientliga stödpartier i strävan att åstadkomma tillväxt.

Denna trio har under de senaste åren åstadkommit fler arbetslösa, fler förtidspensionärer och ett konstant högt sjuktal på arbetsmarknaden.

Vad som presenterades i "vårproppen" är ett återinförande av rot-avdraget. Byggnadsfacket har en längre tid fört en kampanj för att rot-avdraget ska återinföras för att begränsa den stigande arbetslösheten inom byggnads.

Det är bra att de lyckats i sin kampanj, för det innebär att det blir billigare att renovera hus och många slipper därigenom anlita svart arbetskraft.

Genom införandet av rotavdrag skapas det fler arbetstillfällen för byggnadsarbetarna, och då undrar man, varför ges inte fler yrkesgrupper samma chans?

Man frestas tro, att regeringen med stödpartiernas samtycke, gått med på byggnadsfackets krav på rotavdrag, med förhoppning om stöd vid kommande val.

Regeringen hotar näringslivet med könskvotering när det gäller att tillsätta styrelseposter i börsbolagen, men när regeringen äger frågan själv, är det bara den mansdominerande byggnadsverksamheten som prioriteras.

I Finland har man sedan ett antal år infört skatteavdrag för hushållsnära tjänster och det har inneburit att andra yrkesgrupper också kunnat få fler möjligheter till utkomst och framför allt är det inte bara mansdominerande yrkesgrupper som gynnats. I och med att regeringen återinför rot-avdraget erkänner man också, att skatten på arbete är alldeles för hög.

Vi kan inte ha en regering som i socialistisk anda talar om för folk vilka yrkesgrupper som ska gynnas och inte gynnas. Inför skattelättnader för alla hushållsnära tjänster och låt människor i liberal anda få välja de tjänster som gynnar dem bäst.

SIGGE SYNNERGÅRD

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons