Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens friskaste folk är Europas mest sjukskrivna

Annons

Svenskarna tillhör Europas friskaste folk. Vi lever länge och när vi svarar på hur det allmänna hälsoläget är mår de allra flesta bra. Trots detta har sjukfrånvaron fördubblats i alla åldersgrupper sedan 1998. Sjukfrånvaron i Sverige är dubbelt så hög som i Finland och fyra gånger högre än i Tyskland. Vilka farsoter har drabbat Sverige? Det handlar inte om att människor är sjuka utan om att människor är mer borta från jobbet i dag. Från regeringens håll föredrar man att hävda att det framför allt är arbetsmiljön och arbetsgivarna som bär skulden för utvecklingen. Trots att det saknas belägg för detta i de utredningar som gjorts. Och internationella jämförelser visar att svensk arbetsmiljö ligger i topp.

Däremot har det skett betydande attitydförändringar hos såväl allmänhet som arbetsgivare gentemot sjukförsäkringen. Många tycker att det är helt ok att sjukskriva sig utan att vara sjuk. Lysande exempel på attitydförändring var när polisen hotade med att massjukskriva sig för att få gehör för sina lönekrav. Kan attitydförändringar bli mer tydliga än så? Allt fler talar om att systemet överutnyttjas, vilket drabbar de riktigt sjuka som är beroende av att systemet fungerar. Att låta detta pågå är ett enormt slöseri med såväl mänskliga resurser som pengar.

I stället för att täta läckorna vill arbetslivsminister Hans Karlsson att landets arbetsgivare ska betala än mer för ett läckande sjukförsäkringssystem. För drygt ett år sedan infördes den tredje sjuklöneveckan för att minska statens utgifter. Arbetsgivarna tvingades betala för politikens misslyckande. Och nu är nästa steg på gång. Arbetsgivarna ska tvingas betala 15 procent av sjukpenningskostnaderna för en medarbetare som är heltidssjukskriven.

Detta är en oansvarig politik. Ökade kostnader för arbetsgivaren minskar inte sjukfrånvaron. Det är inte arbetsgivarna som sjukskriver utan läkare och försäkringskassa. Politikens följder är givna, och vi har redan sett dem sedan den tredje sjuklöneveckan infördes. Företagen tvingas bli mycket försiktigare med att anställa. Många avstår helt. De som måste växa kommer att kräva hälsointyg för att förvissa sig om att den potentielle medarbetaren inte har en sjukfrånvarohistorik som kan riskera det lilla företagets framtid. Detta är en utveckling som ingen företagare vill ha. Men Hans Karlssons politik tvingar dem att agera på detta sätt.

Dan Andersson, chefsekonom på LO, har konstaterat att förslaget att lägga ökade kostnader på de arbetsgivare som har sjukskrivna medarbetare är helt kontraproduktivt. Det ska vara billigare att anställa sjuka, inte dyrare, säger han. Förslaget riskerar att försvåra för personer som inte är fullt friska att få jobb. Dessa farhågor har också framförts av handikapporganisationerna och många andra.

En sjukskrivning ska baseras på personens arbetsförmåga. Då kan man tro att försäkringskassan kontaktar arbetsgivaren för att få en bild av arbetsplatsen och vad personen gör och skulle kunna göra. Men i de allra flesta fallen sker inte detta. Sjukskrivning blir det ändå.

Många arbetsgivare efterfrågar information om sjukskrivningens grunder. De möts av beskedet att det är en sekretessfråga - en sak mellan läkaren och den sjukskrivne. Det ska inte arbetsgivaren lägga sig i. Det är svårt att förstå logiken i politiken som - när verkligheten ser ut på detta sätt - vill lägga ökade kostnader på företagen.

Hans Karlsson tror att frågan att minska sjukfrånvaron bara är en fråga om att ha en bra arbetsmiljö. Han borde ta ett samtal med Folksams ledning. Folksam är det försäkringsbolag som har den högsta sjukfrånvaron. Ledningen jobbar, liksom i många andra företag, mycket hårt för att personalen ska trivas, har certifierad företagshälsovård med mera.

Trots detta är sjukfrånvaron hög. Försäkringsbolagets styrelse, som består av bland andra Wanja Lundby-Wedin, Hans Thilly, Ninel Jansson, Sture Nordh och andra prominenta företrädare för den svenska fackföreningsrörelsen, kanske inte håller med om att Folksams sjukfrånvaroproblem skulle lösas om kostnaderna ökade än mer för sjukfrånvaron. De kanske, som många företag, vill framhålla att det är ett problem att försäkringskassan fungerar så dåligt. Vittna om att det är näst intill omöjligt att få någon kontakt per telefon. Berätta om medarbetare som går sjukskrivna onödigt länge på grund av sjukvårdsköerna.

Folksam är ytterligare ett exempel på att sjukfrånvaroutvecklingen har många orsaker. Att tro att man - som regeringen - kan lösa det genom att lägga ökade kostnader på arbetsgivarna riskerar att bara göra ont värre. Sverige har inte råd med en sådan politik. Sverige behöver en politik för tillväxt och nya jobb.

BIJAN FAHIMI

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons