Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värna äktenskapet

Annons

Till höstens kyrkomöte kommer ett förslag om att införa en äktenskapsliknande akt i kyrkan för homosexuella. En stor majoritet bland de politiskt valda ledamöterna, men också de partipolitiskt obundna ledamöterna, kommer med stor säkerhet att rösta ja till detta förslag.

Kyrkomötets befarade beslut riskerar att ge riksdagen anledning att införa en könsneutral äktenskapslagstiftning.

Detta är första steget mot något helt nytt för vårt land och för svensk kristenhet.

Du som är medlemi Svenska kyrkan och vill att äktenskapet skall avse relationen mellan en man och en kvinna kan protestera i kyrkomötesvalet genom att rösta på Frimodig kyrka.

Vi är den enda obundna nomineringsgruppen, med representanter i kyrko-mötet, som klart tar avstånd ifrån kyrkostyrelsens skrivelse.

Det finns flera skäl till att vi kommer att rösta nej. Det starkaste argumentet mot förslaget är att dess innehåll strider mot bibelns helhetssyn vad gäller samlevnad, där det tydligt framgår att äktenskapet är avsett att gälla en man och en kvinna.

Vi menar också att det är oansvarigt av Kyrkomötet att besluta enligt detta förslag, eftersom det skulle fjärma Svenska kyrkan ifrån andra kristna samfund i och utanför Sverige.

Jan-Anders Ekelund

kyrkomötesledamot

Berit Simonsson

kyrkomötesledamot

Joakim Svensson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons