Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värna den svenska modellen

Annons

Hanna, 27, har just blivit av med jobbet. Hennes arbetsgivare hade tecknat kollektivavtal och därför tjänade hon mer och hade bättre villkor än många andra som arbetade på ställen runt omkring. Men eftersom de andra företagen runt omkring kunde pressa priserna genom att ge sina anställda låga löner och otrygga villkor, slogs stället där Hanna arbetade ut. Eftersom hon är med i en fackförening ville arbetsgivaren på ett annat företag bredvid inte anställa henne. Så länge han inte anställer någon som är med i en fackförening får facket inte agera och då kan han ju själv bestämma vilken lön de anställda ska få.

Nu kan Hanna eventuellt få ett jobb på ett tredje, mindre, företag, men då får hon gå ner rejält i lön. Inte heller där finns kollektivavtal, eftersom facket inte får kräva att personalen ska få bättre betalt och tryggare villkor på arbetsplatser med färre än tio anställda. Och de anställda själva är rädda för att förlora jobbet om de säger något.

Nej, så här illa ser det inte ut. Ännu. Men det är så här det kan bli. Det finns ett starkt stöd hos den svenska befolkningen för den svenska modellen med överenskommelser mellan arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer. Ändå blir arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin angripen av ett antal högljudda debattörer för sitt stöd för de fria fackföreningarnas rätt att agera för att få fler företag att teckna kollektivavtal med garanti för löner, pensioner och anställningsvillkor.

Med ansvarsfull lönebildning, ordning och reda och arbetsfred har den svenska modellen varit framgångsrik för såväl anställda som företag. Men vad händer när oerfarna arbetsgivare inte vill vara med i en arbetsgivarorganisation och inte teckna kollektivavtal? Och vad händer när dessa möter unga, oerfarna löntagare? Är vi säkra på att det då alltid garanteras ordning och reda?

Istället för att gå på djupet med detta höjs nu röster för att inskränka fackföreningarnas rätt att agera. Det vore mycket olyckligt om lagstiftningen ändras så att anställda på mindre arbetsplatser inte skulle få samma garantier för löner och anställningsvillkor som andra. Skulle anställda och deras fackföreningar inte få agera för höjda löner och bättre villkor på små arbetsplatser? Är det så vi vill förbättra för små arbetsgivare? Och hur rättvist är det om företag som till exempel inte anställer den som är med i en fackförening skulle vara undantagna från kravet på kollektivavtal och därmed kunna konkurrera med lägre löner och sämre villkor?

Inte heller är det rimligt att kräva att den enskilde själv ska kräva garantier för högre lön och bättre villkor. Få anställda vill nog ha lägre lön och otryggare anställningsvillkor. Det är snarare så att många känner oro för att hamna i konflikt och kanske bli av med jobbet om de ensamma måste stå upp mot en arbetsgivare.

Det finns tre alternativ till dagens kollektivavtal. Det första är att löner och anställningsvillkor regleras i detalj genom lagstiftning. Få vill ha ett sådant stelt system. Det andra är att parterna själva kommer överens om branschanpassade löner och villkor som sedan blir allmängiltiga för alla arbetsplatser genom lag. Det tredje är ett slags Vilda västern där den enskilde arbetsgivaren själv får bestämma löner och anställningsvillkor.

Vi tycker inte att något av dessa alternativ är bättre än den svenska modell vi har i dag som innebär en arbetsmarknad där parterna tar ett gemensamt ansvar för löner och arbetsvillkor genom förhandling och kollektivavtal. Det skapar stabila spelregler för såväl arbetsgivare som arbetstagare, det främjar omställning och utveckling på arbetsmarknaden och det är en förutsättning för ekonomisk tillväxt och välfärd.

Då slipper också Hanna, 27, hamna i en sådan svår situation och hon och alla andra löntagare i Sverige får arbeta i företag och organisationer som det går bra för utan att de behövt konkurrera med lägre löner och sämre anställningsvillkor.

Mona Tapper

Verksamhetschef i fackförbundet SKTF

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons