Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värna fotbollsplanerna!

Annons

Fotbollssäsongen är nu över. Tjejerna och killarna har spelat sina sista fotbollsmatcher i ungdomslagen. Vi har kunnat se mycket aktiviteter runt om i Västerås med bollspel, lek och rörelse på våra grönytor och fotbollsplaner. Detta är positivt för folkhälsan hos våra barn och ungdomar.

Som ledamöter i kommunfullmäktige vill vi betona vikten av att vara restriktiv med att ta i anspråk idrottsplaner för bland annat barn och ungdomar. Ett exempel är planerna att bygga på bollplanerna vid Väderleksgatan (kvarteret Flygaren). Vi har tagit del av synpunkterna från allmänheten, Västerås fotbollsallians och närboende när de yttrat sig över översiktsplan för utveckling av Västerås tätort, Öp 54.

Vi moderater och miljöpartister är mycket kritiska till planerna, det är även de hundratals närboende som har skrivit under protestlistor och engagerat sig i frågan. Likaså är Skiljebo SK kritiskt till planerna att förlora fotbollsplaner som i dag cirka 600 ungdomar använder sig av under fotbollssäsongen.

Nu är förslaget på väg till antagande i kommunfullmäktige under november månad. Det som är förvånansvärt är att fotbollsplanerna vid Väderleksgatan klassificeras att endast vara ett "område med begränsad vistelse och biologiska värden". Detta är mycket provocerande, då vi vet att fotboll spelas där under perioden april-september.

Under hela året används planerna och området av barn- och ungdomar och närboende för rekreation, lek och bollspel. Området har därför mycket aktiviteter och skall anses vara ett område som har betydelse för rekreation, lek och spel.

Inga förändringar har skett efter utställningen av planförslaget, utan området kan fortsättningsvis prövas för bebyggelse. Detta motsätter vi oss som ledamöter av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Vi kommer att verka för att området inte bebyggs med bostadsrätter som HSB föreslagit. Vi vill hellre pröva bebyggelse vid Lillhamra gård. Vi vill därför uppmanna Anna Grön (s), byggnadsnämndens ordförande, att inte gå vidare med att försämra för barn- och ungdomar och bebygga fotbollsplanerna vid Väderleksgatan med bostadsrätter!

Andreas Porswald

Staffan Anger

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons