Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värna kristet kulturarv inte rasism

Annons

Avni Dervishi gör den 20 december en mycket märklig tolkning av Jan-Olov Stefanssons debattartikel den 19 december. Någon uppmaning till våld går det inte att utläsa av Stefanssons debattartikel, inte ens indirekt. Jag vet inte hur Dervishi har kunnat utläsa något sådant.

Att värna om vårt kulturella kristna arv i Sverige är inte på något sätt främlingsfientligt eller rasistiskt. De som kommer till vårt land får acceptera att vi har en kristen tradition här, som vi inte behöver skämmas för eller ge upp, bara för att människor med andra religioner kommer hit. Vi tvingar inte på någon vår religion, men vi har rätt att stå för den och propagera för den.

I våra mänskliga fri- och rättigheter ingår det också att vi föräldrar har rätt att ge våra barn en kristen uppfostran och vi har rätt att låta dem gå i kristna friskolor. Som Stefansson skriver så är det också mycket lugn och arbetsro och motiverade elever i dessa skolor, som är ett stort plus i dagens samhälle.

I sitt inlägg visar Dervishi en stor fördomsfullhet mot Livets Ords skolor. Det är ju rent av förtal när han skriver om hjärntvätt där. Ta i stället reda på hur saker verkligen ligger till. Fobi är ett populärt ord, som passar att lägga in här.

Skolverket ska naturligtvis granska och följa upp alla skolor, och det är inget som säger att en kommunal skola skulle vara bättre än en friskola.

Viveca Öberg

Surahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons