Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås behöver kärnkraften

Annons

De kraftigt stigande priserna på olja och de senaste analyserna som visar att det inte är osannolikt att vi drabbas av elbrist har med all önskvärd tydlighet visat att vi behöver kärnkraften för att trygga den framtida energiförsörjningen.

Det är inte bara vi moderater som vill ha kvar kärnkraften utan även framträdande socialdemokratiska kommunalpolitiker kräver i debattartiklar att avvecklingen ska omprövas. Politiker från kommuner med starkt elberoende industri vet att kärnkraften behövs. Både för att säkra jobben och för att rädda miljön. Den av regeringen förda energipolitiken eller snarare bristen på energipolitik ifrågasätts av en majoritet av svenska folket.

Vi moderater är för en fortsatt användning av kärnkraften. Alternativet heter kolkraft och medför ökade utsläpp av koldioxid, något som vi vill undvika bland annat med tanke på miljön.

I en debattartikel i maj undrade vi varför socialdemokraterna här i Västerås inte har gått ut och krävt att kärnkraften ska vara kvar som deras kollegor gjort i andra kommuner. Vi har lågt räknat 1000 personer, som arbetar i företag, som säljer tjänster och produkter för kärnkraft.

Arbetslösheten är redan oacceptabelt hög här i Västerås och vi har inte råd att mista dessa arbetsplatser som försvinner om kärnkraften avvecklas.

Vi undrar därför än en gång varför ledande socialdemokraterna här i Västerås inte går ut och kräver att kärnkraften ska vara kvar som de protesterande socialdemokratiska kommunalråden från andra kommuner gjort.

Elisabeth Unell (m)

Claes Kugelberg (m)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons