Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås behöver kärnkraften

Annons

Den av regeringen förda energipolitiken eller snarare bristen på energipolitik ifrågasätts av allt fler. Det är inte bara vi moderater som vill ha kvar kärnkraften utan även framträdande socialdemokratiska kommunalpolitiker kräver öppet i debattartiklar att avvecklingen ska omprövas. Politiker från kommuner med starkt elberoende industri vet att kärnkraften behövs. Både för att trygga jobben och för att rädda miljön.

Här i Västerås har vi lågt räknat 1 000 personer, som arbetar

i företag, som säljer tjänster och produkter för kärnkraft. Dessa arbetsplatser kommer att försvinna om kärnkraften avvecklas och blir mycket svåra att ersätta.

De kraftigt stigande priserna på olja har med all önskvärd tydlighet visat att vi behöver kärnkraften för att trygga den framtida energiförsörjningen. Alternativet heter kolkraft och medför ökade utsläpp av koldioxid, något som vi vill undvika medtanke på miljön. Därför är vi moderater för en fortsatt användning av kärnkraften.

Vi undrar varför socialdemokraterna här i Västerås inte har gått ut och krävt att kärnkraften ska vara kvar. Ulla Persson, är det inte dags att ställa upp tillsammans med de protesterande socialdemokratiska kommunalråden från andra kommuner och kräva en omprövning av kärnkraftsbeslutet?

Elisabeth Unell (m)

Claes Kugelberg (m)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons