Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås Central AB: Visst ska Centralen vara störningsfri

Jonas Strandell ställde i en debattartikel ett antal frågor om ordningen på Västerås Central till Västerås stad med flera.

Annons

Det svar som kan ges är kort och gott, att Västerås stad delar hans uppfattning om att Centralen ska vara ren och snygg och fri från störningar riktade mot resenärer och väntande. 

Västerås central ska vara en trygg och inbjudande plats för alla som har legitima skäl att vistas där och den ska upplevas välkomnande för alla besökare till staden. Västerås har som bekant en stark ambition att förbättra förutsättningarna för ett ökat resande med tåg och det omfattar givetvis också stationsmiljön. 

Västerås central drivs som ett gemensamt bolag under namnet Västerås Central AB med staden och statliga Jernhusen AB som hälftenägare. Stationsbolaget ansvarar för lokalerna och den dagliga driften och arbetar långsiktigt i ett nätverk som etablerats kring stationens trygghetsfrågor. 

I nätverket ingår Västerås stad, Polisen och flera fastighetsägare i området.

I den dagliga tillsynen av stationen ingår patrullering med vakter och polisingripanden om så behövs. 

Det är trist att behöva konstatera att skribenten trots det ändå vid flera tillfällen hamnat i otrevliga situationer. Hans påpekanden visar på vikten av ytterligare vaksamhet mot ordningsstörningar och risker för våld, vilket vi tar med oss i vårt fortsatta arbete med att förbättra stationsmiljön. 

Thomas Brock

vd

Björn Dahlberg

styrelseledamot

Västerås Central AB

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons