Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås har blivit roligare

Annons

Jag kände bara att jag måste svara på debattinlägget den 22 juli från Eilif Petersen. Min åsikt om de personer som kallas "Västerås" är annorlunda, jag anser inte att de marknadsför staden med rån, misshandel med mera.

Jag ser mycket positivt på Västerås utveckling, tror att kreativa aktiviteter av engagerade individer ger en roligare/trevligare stad. Jag ser det som har hänt runt Lögarängen som mycket positivt. Naturligtvis går det att förbättras, som det har gjorts och kommer att göras. Jag är väldigt ledsen att Stockholm slutade med Vattenfestival, det var en fest. Jag hoppas att inte Västerås förbjuder olika typer av festivaler. Jag har stannat längre tid av min semester i Västerås i år än andra år, eftersom jag tycker att staden har blivit roligare att vara i.

Här finns många personer som ger "järnet" för att göra staden roligare. När man gör en förändring av något slag så påverkas omgivningen både i positiv också i negativ riktning. Varför fokusera på det negativa, att med enbart negativa argument försöka bryta en förändring.

Jag är otroligt glad att det finns individer som driver olika typer av festivaler, bygger hotellrum i träden, anordnar internationellt kända bilfester med mera.

Det handlar om engagerade unika individer, inte en resurs som man bara kan anställa.

Eftersom jag har levt ganska långt liv så har jag många exempel på att rädslan av olika slag har stoppat eller försämrat olika typer av verksamheter. Det som ibland gör mig förundrad är att konsekvensen av besluten ibland kan vara att verksamheten blir allvarligt skadad. Men det verkar som man inte bryr sig, bara ens egen verklighetsbild inte blir påverkad.

Om inte denna typ av "rädsla" skulle finnas (tyvärr utopi), så är jag säker på att vi hade haft en blomstrande stad, både kulturellt och industriellt. Men att våga släppa taget för det annorlunda är svårt och har troligen anor från vår gamla brukskultur, när allt det gamla skulle bevaras i absurdum.

En stad som är dynamisk och vågar testa olika slags "tokigheter" blir en roligare stad att bo i. Jag tackar dem som engagerat anordnar alla roliga saker, bland annat på Lögarängen, jag förstår att det oftast är många timmars arbete och dåligt betalt.

Lennart Lindh

En stad som är dynamisk och vågar testa olika slag "tokigheter" blir en roligare stad att bo i, hävdar Lennart Lindh, Västerås.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons