Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås husvagnsklubb: Vart ska vi ta vägen?

Vi i Västerås Husvagns- klubb, VHK, känner oss mycket svikna av både politiker och tjänstemän. Vi har blivit lovade att efter det möte ni skulle ha haft den 21 augusti få erbjudande om ny placering för klubb och våra husvagnar. Men fortfarande den 6 september har vi fortfarande inte hört något från kommunen.

Annons

VHK:s ordförande Håkan Ericsson har vid åtta tillfällen tagit kontakt med berörda tjänstemän som bara bollar ärendet vidare mellan de olika nämnderna. Dessutom får vår ordförande svaret ”ska inte husvagnsklubben själv leta efter plats.” 

Både Mikael Damsgaard och Claes Kugelberg, ordförande i kultur-, idrotts- och fritidnämnden respektive byggnadsnämnden, har vid olika tillfällen offentligt sagt att kommunen tittar efter ny plats som skall presenteras för klubben. En långsiktig placering. 

Självklart har vi också tittat på platser, både i Herrfallen och i Fagersta, Högbyn erbjuds vi plats för våra vagnar. Men är det verkligen så illa ställt att klubben inte kan erbjudas plats i Västerås, en klubb som funnits i kommunen i 30 år som arrendatorer? 

Vi är västeråsare och har valt att finnas i Västerås även under vår fritid. Ska vi slängas ut, inte bara från Björnön, utan från kommunen? Är verkligen inte kommunen mer intresserad av sina medborgare än så? 

Vi är skattebetalare, vi röstar och vi har under de år vi arrenderat Björnön, skött våra åliggande. Att sedan behandlas på det här sättet från kommunens sida känns vedervärdigt! Är Västerås verkligen en stad för alla medborgare? Bidrar inte VHK till mångfalden i Västerås? 

Nu är det inte längre ”förvisningen” från Björnön det gäller ,utan hela agerandet kring vår klubb! Vad står alla era löften för? Ingenting i dagsläget! 

Upp till bevis! Informera oss!Ha en dialog med oss! Göm er inte bakom tjänstemän, som inte vet vad de håller på med! 

Håkan Ericsson

Emmy WetterblaD

Västerås Husvagnsklubb

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons