Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås kan bli en bättre båtstad

Annons

Västerås är en bra båtstad, men Mälarstaden Västerås kan bli mycket bättre. Lär av exemplen Nyköping, i viss mån Göteborg, Stockholm och Malmö samt Helsingborg och Helsingfors. Där har satsningen på sjö- och havsnära boenden, liv och sjöliv inte gått överstyr. I dessa städer har man hittat en bra blandning mellan boende, näringar och annat.

I Västerås tenderar tyvärr utvecklingen att gå mot en allt för stor procentandel yta med renodlade bostadsområden i de sjönära lägena.

Detta är en utveckling som kan brytas. Det är möjligt att få en lämplig mix mellan boende och olika näringsverksamheter, där det också finns möjlighet till olika former av rekreation för stadens invånare. Västerås Mälarstaden håller just nu på att resa sig efter en alldeles för hög arbetslöshet. Nu vänder det och staden har vind i seglen igen.

Låt Västerås förbli en bra båtstad, satsa på människor som till exempel Reine och Ulla vid Båtmacken på Lögarängen och de olika aktörerna vid Framnäsområdet.

Gör det bästa av Lövudden och Johannisberg när nu båtarna tydligen måste flyttas dit för övervintring. Västerås är, har alltid varit och kommer alltid att vara en stad där vattnet mynnar. Så var det det ända sedan Aros (åmynning på latin) och måste så förbli.

Västerås ska bli Bästerås, och Västerås Mälarstaden bli synonymt med Västerås Båtstaden.

Navigare nesesse est - att segla är nödvändigt!Björn Asplind Björn Klingmalm

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons