Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås Science Park: Låt oss ha en konstruktiv dialog

Vi tackar Kjell Strandberg för att han engagerar sig i en viktig fråga, nämligen entreprenörskap och internationalisering av länets företag.

Annons

Frågan är mycket komplex. Det är många parametrar som påverkar om Sverige kan fortsätta att vara framgångsrikt som exportnation eller inte.

En av Västerås Science Parks många uppgifter är att stödja de entreprenörer som har ambition att konkurrera på en internationell marknad. Våra ägare, kommunen och näringslivet, förväntar sig också entreprenörsträning och affärsrådgivning, kvalificerat stöd till unga snabbväxande företag, utveckling av länets innovationssystem samt samverkan mellan näringsliv och högskola.

1998 var det 13 företag i Teknikbyn och i slutet av 2009 räknade vi in drygt 220 medlemmar i Västerås Science Park. 2007–2009 flyttade det in över 60 företag. Det är en positiv utveckling men inte ett nyckeltal på vår framgång.

Det finns inget egenvärde att ”samla” på företag. Vi erbjuder våra medlemmar stöd inom bland annat företagsutveckling och rekryteringsfrågor. Under 2010 utvecklar vi vårt medlems-erbjudande ytterligare, bland annat med ett antal förmåner, kompetens-utvecklingsprogram och affärsnätverk.

Vårt uppdrag sträcker sig över hela länet. Genom nyföretagarprogrammet Kick Start Västmanland och företagsinkubatorn Create stödjer vi nystartade företag, både dem som har internationell potential och dem som har Sverige som sin marknad.

Bredd och spets ligger i vårt uppdrag. Detta utgör grunden för vår finansiering och är det som ska nagel-faras samt framför allt fortsätta att vidareutvecklas och jämföras med andra insatser som görs för internationalisering och företagsutveckling.

Medlemmarna måste inte finnas fysiskt i Västerås Science Parks miljöer för att ta del av vårt erbjudande. Vi tror det är bra för länet att företagandet är spritt.

Fokus för 2010 är att vidareutveckla medlems-nyttan, till exempel affärsutvecklingsstödet, etablering av internationellt samarbete samtbidra till affärsdrivande klusterförtätningar inom automation, energi och IT. Vi vill också bidra till företagsetableringar i vår region.

Vi vill bjuda in Kjell Strandberg till en konstruktiv dialog där vi kan presentera Västerås Science Park ingående och där vi kan ta del av hans tankar.

Vi tar tacksamt emot idéer och synpunkter på hur vi, i vår region, kan accelerera takten i det han och vi engagerar oss i: entreprenörskap och internationalisering.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons