Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsalliansen: Ekonomin kommer vi aldrig att riskera

Visst är det ett annorlunda kommunfullmäktige i Västerås. Det finns två block, Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet å den ena sidan, och Moderaterna, Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna å den andra.

Annons

Där emellan finns Sverigedemokraterna som har tre mandat och är vågmästare. Västeråsarna har valt ett kommunfullmäktige med denna fördelning och det är också västeråsarnas val som vi respekterar.

I valet till styrelser och nämnder valde Västeråsalliansen att låta det största blockat få tillsätta majoriteten i styrelser och nämnder trots att Västeråsalliansen har 852 röster mer. Detta för att inte ha olika block i ledningen på olika nämnder och för att Västerås ska ha ansvariga politiker för respektive nämnd som också har ett helhetsansvar. Ytterst ansvarig är dock de som är valda i kommunfullmäktige.

Västeråsalliansen har gått till val på ett valmanifest som vi arbetar utifrån. Vi kommer under mandatperioden att ta upp frågor och försöka finna stöd för de förslag som vi har gått till val på och fått västeråsarnas stöd för.

Vi kommer att stödja förslag som är bra för Västerås utveckling och är beredda att hitta breda kompromisslösningar. Västerås ekonomi kommer vi aldrig att riskera utan är beredda att ta det ansvar som krävs.

Ragnhild Källberg (FP)

Maria Lindelöf (KD)

Lars Kallsäby (C)

Elisabeth Unell (M)

gruppledare i Västerås

kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons