Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsalliansen: För ett tryggt och trivsamt Västerås

Annons

Det rödgröna minoritetsstyret i Västerås har beslutat att riva upp en upphandling i äldrenämnden för att i stället driva verksamheten i kommunal regi. Detta är helt fel ur flera perspektiv:

* det ökar kostnaden i värsta fall upp till 9 miljoner kronor per år,

* det gör att företag som arbetat med anbuden och lagt ned resurser i framtiden kommer att överväga om man ska lägga ned kraft och tid på anbud eftersom upphandling riskerar att avbrytas, och det riskerar att försämra kvalitén eftersom konkurrens och olika utförare gynnar kvalitet och verksamhetsutveckling.

Den angivna orsaken till att avbryta upphandlingen är att det ska genomföras en utvärdering. Detta innebär att man ifrågasätter hela det arbete som äldrenämnden gör med kvalitetskrav i upphandlingen som utvärderas och följs upp. Det ifrågasätter alla de undersökningar och frågor som har ställts till alla som är i behov av särskilt boende och som följer upp verksamhetens kvalité.

Det görs i dag också nationella undersökningar – de så kallade öppna jämförelserna – som utvärderar omsorgen i jämförelse med alla kommuner i Sverige. Äldrenämnden har ett tydligt uppdrag att utvärdera och får aldrig göra avkall på kvaliteten i verksamheten.

Samarbetet med fokus på Bäckby har varit mycket lyckosamt. Det har skapat nya möjligheter för utveckling i området. Det är viktigt att fortsätta satsningen på Bäckby under 2011.

Exempelvis måste Here 4 You få möjlighet att ytterligare förankras på Bäckby. Det nya planprogrammet och nystarten av skolan är exempel på viktiga projekt som ska förverkligas under den kommande mandatperioden.

Vi vill fortsätta satsa på ett tryggt och trivsamt Västerås. Vi har ett nytecknat avtal mellan polisen i Västmanland och Västerås stad. Genom att ge möjlighet till nya strategiska och utvecklande projekt kan vi öka tryggheten i Västerås. Detta ska ske tillsammans med västeråsare, företag och föreningar på området och självklart utifrån ett fördjupat samarbete med olika myndigheter som polisen.

Vi vet att boende i områden utanför Västerås känner att deras områden behöver prioriteras och ges möjlighet att bli ännu mer attraktiva. Vi började med Dingtuna torg 2010 och satsar i 2011 års budget på en ny konstgräsplan i Skultuna.

Fotbollsplanen i Skultuna är ofta utnyttjad men kan inte användas delar av året på grund av underlaget. Vi vill därför möjliggöra användningen av fotbollsplanen på en större del av året och bygga om till en konstgräsplan. En konstgräsplan ökar kostnaden kortsiktigt men på sikt blir det mindre underhåll och stimulerar och ökar möjligheten till aktivitet i bostadsområdet.

Ett välupplyst och välstädat Västerås upplevs som tryggt. Gator och vägar ska vara väl underhållna. Därför är det viktigt att passa på när utrymme finns att satsa på Västerås utveckling genom att göra åtgärder som ökar tryggheten.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons