Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsalliansen: Hoppa på framtidståget i stället för att se bakåt

Annons

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet kritiserar oss i Västeråsalliansen för att vi gläds åt ett positivt resultat i prognosen för 2009. Vi tycker att det är bra med ett positivt resultat i ekonomin i dessa tider. Budgetramen är given och det är oansvarigt och skapar framtida problem om vi spenderar pengar som inte finns. Att ha ett litet överskott för kommande investeringar och akuta behov är nödvändigt.

Vi har under mandatperioden upphandlat lokalvården och på detta har vi en lägre årskostnad på 0,7 miljoner kronor, vi har upphandlat måltidsverksamheten på våra skolor och förskolor, på detta har vi cirka en miljon lägre årskostnad.

Åtgärder som dessa har vi tagit till för att komma tillrätta med ett mångårigt återkommande underskott i ekonomin.

Vi har den bästa statistiken i skolan på många år, det är 84 procent av eleverna i Skultuna som har godkänt i alla ämnen och det är hela 89 procent av eleverna som är behöriga att söka till nationella program. Meritvärdet har ökat och är så högt som 200. Detta är värden som ökat men vi är inte helt nöjda förrän vi har 100 procent elever som är behöriga att söka sig vidare till högre studier.

Undersökningar bland våra kunder/brukare/elever ger högre och högre betyg, på fritidsgården har vi mycket nöjda besökare, inom hemtjänsten och på Vallonen ökar betygen på påverkan, trygghet och helheten.

Trots allt detta är vi inte nöjda utan vi blickar framåt, det finns många saker vi skulle vilja genomföra när ekonomin tillåter. Vi skulle vilja genomföra önskemål som finns om en konstgräsplan, vi vill ha belysning från Skultuna till kyrkan, vi måste rusta vårt bad, listan kan göras längre. Så fort det finns ett överskott finns det förbättringsområden.

Allt detta är möjligt om vi får fortsätta att effektivisera våra verksamheter, se över kostnader, anpassa oss till stadens olika ersättningsmodeller och se över våra lokalytor så att vi utnyttjar våra skattepengar på bästa sätt, för vi får aldrig glömma att vi handskas med allas våra pengar och vi har ett ansvar inför alla medborgare.

Så socialdemokrater och vänsterpartister, gläds åt vårt positiva resultat och hoppa på tåget mot framtiden i stället för att se bakåt och jämföra med alla år av negativa resultat.

ordförande

Sven Svensson (KD)

Enes Bilalovic (M)

vice ordförande

Mats Nilsson (FP)

Ingrid Engvall (C)

Bengt Uppsäll (MP)

för Västeråsalliansen och Skultuna kommundelsnämnd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons