Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsalliansen: Hyckleri av Solveig Ingemarsson om Mimer

Annons

Solveig Ingemarsson (s) påstår i en debattartikel den 26 september att "Västeråsalliansen vägrar att föra öppna och offentliga diskussioner om Västerås framtida bostadspolitik". Eftersom artikeln i huvudsak handlar om Mimers ombildningsprogram som styrelsen behandlade den 14 februari, alltså för drygt sju månader sedan, är det minst sagt ett pinsamt hyckleri att påstå något sådant. Har verkligen inte Solveig Ingemarsson uppfattat debatten om Mimers ombildningsprogram som under lång tid förts i olika massmedia?

Vad socialdemokraterna egentligen vill är svårt att få en konkret uppfattning om eftersom de socialdemokratiska representanterna i Mimers styrelse var närvarande men deltog inte i styrelsens beslut den 14 februari. Och då kunde man följaktligen inte heller reservera sig mot beslutet. Mimers ombildningsprogram är väl avbalanserat mellan olika intressen. Kanske insåg man innerst inne detta, och ville därför inte heller reservera sig.

Solveig Ingemarsson påstår vidare att Mimers ombildningsprogram innebär att "västeråsarnas skattemedel används på ett oseriöst och odemokratiskt sätt". Men nog är detta synsätt en makalös dubbelmoral. Det är snarare "odemokratiskt" att man

inte uppfyller sina demokratiska rättigheter och skyldigheter som det innebär att ha blivit vald av kommunfullmäktige till Mimers styrelse och sedan inte deltar i demokratiskt fattade beslut i Mimers styrelse.

Solveig Ingemarsson använder sig även av begreppet "västeråsarnas skattemedel" på ett hårdvinklat och ofullständigt sätt. Kommunfullmäktige har av skattemedel tillskjutit 90,5 miljoner kronor i aktiekapital till Bostads AB Mimer. Mimers egna kapital är däremot drygt 800 miljoner kronor varav "skattemedel" således är en mindre del. Det kommunalskattebetalarna i Västerås borde tänka mer på är inte dessa 90,5 miljoner utan istället Mimers låneskuld på 4000 miljoner kronor.

Det är därför minst sagt oseriöst att socialdemokraterna inte deltog i beslutet om Mimers ombildningsprogram som bland annat syftar till att minska västeråsarnas - som ägare till Mimer - alltför stora lånesskuld. Solveig Ingemarsson kryper bakom positiva begrepp som demokrati och öppna och offentliga diskussioner och beskyller Västeråsalliansen för motsatsen. Detta är hyckleri och dubbelmoral. Och dubbelmoral är inte dubbelt så bra.

Lars Luttropp (m)

Karl-Erik Andersson (fp)

Mikael Vilbaste (mp)

Mona-Britt Källbäck (m)

Calle Björklund (c)

Reidor Ljungh (kd)

Christer Norell (m)

Västeråsalliansens representanter i Mimers styrelse

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons