Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsalliansen: Rödgröna skadar Västerås goda renommé

De rödgröna, som i dagarna tar över styret i Västerås, har nu visat vad färgerna står för. Det gjorde de på äldrenämndens senaste sammanträde då de ”en minut i tolv” vid upphandlingarna av driften för fyra gruppboenden gjorde tvärstopp.

Annons

Genom detta har de helt ändrat spelreglerna för en nämnds arbete och för upphandlingar av verksamhet.

Så sent som i maj beslutade äldrenämnden enhälligt att göra den aktuella upphandlingen. Inga signaler kom om någon tveksamhet kring upphandlingen som sådan. I stället kommer man nu – efter att många har lagt ner tid och pengar – och säger nej, vi vill inte upphandla.

Varför kunde man inte säga detta före valet? Vågade man inte mot bakgrund av de goda erfarenheter Västerås stad har av tidigare upphandlingar?

Nu har tydligen de rödgröna bestämt att allt ska drivas av den kommunala utföraren Proaros. Genom sitt agerande spolierar de i ett slag Västerås stads goda renommé som upphandlarorganisation. Varför ska företag i framtiden lägga kraft på förfrågningar från Västerås när de vet att det kan gå till så här? Att förutsättningar och regler kan ändras i sista stund?

Vi tror att företagare som i framtiden kunde ha tänkt sig svara på förfrågningar kommer att tänka sig för både en och två gånger innan de lägger ned arbete på en offert.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons