Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsalliansen: Socialdemokrater mörkar tidigare besked om Ängsös framtid

De båda socialdemokraterna Staffan Jansson och Yngve Wernersson borde börja med att tala med sina kolleger om Ängsö. När Liselott Reiter presenterade utredningen om Ängsö för första gången deltog socialdemokraten Ulla Persson samt socialdemokratiska ledamöter i stiftelsen som äger Ängsö.

Annons

Redan här diskuterades frågan om framtida ägande för Ängsö.

Socialdemokraten Åke Hillman var en av de första att lyfta frågan om Ängsö när förändringen av förutsättningarna för stiftelsen beslutades.

På möte med Västmanlands kommuner och landsting under förra mandatperioden när socialdemokraterna var i majoritet och Staffan Jansson var kommunalråd diskuterades också Ängsös framtid och här var det tydliga besked från dåvarande majoritet att Västerås stad inte var intresserad av att köpa Ängsö.

Staffan Jansson deltog inte i överläggningarna om Ängsö på senaste kommunstyrelsesammanträdet på grund av jäv, men det går tydligen bra att ta ställning i debattartiklar och ifrågasätta öppenheten.

Ängsö har diskuterats vid flera tillfällen i kommunstyrelsen och här har också funnits representanter från länsstyrelsen för att få frågan ordentligt belyst. Även Liselott Reiter har varit

i kommunstyrelsen och presenterat utredningen om Ängsö.

Frågan om Ängsö är stor och skall belysas ordentligt, vilket vi från Västeråsalliansen nu ser till att göra. Vår ambition är att få en bred överenskommelse

i ärendet. Det är synd att inte Staffan Jansson och Yngve Wernersson är beredda att diskutera frågan i kommunstyrelsen utan väljer att agera i en debattartikel. Västeråsalliansen har hela tiden varit tydlig: västeråsarna måste också

i framtiden garanteras tillgänglighet till Ängsö. Natura 2000 och nya bestämmelser för naturreservatet är sådana garantier som vi vill ha full klarhet i innan beslut fattas.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons