Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verkligheten på Mona Lisa

Annons

Till Johan Wennhall och Helena Larsson som skrev den 26 november: Så ser verkligheten ut för oss när det gäller förskolebidragen!

För det första vill vi berätta att alla föräldrar inte betalar full maxtaxeavgift bara för att de har barnen på en enskild förskola, tvärtom så är de ett fåtal! Föräldraavgiftsintäkterna har sedan vi startade 1999 halverats på grund av maxtaxereformen. Viss kompensation för detta får vi också, men det får alla förskolor, både enskilda och Proaros, vad vi vet!

Vad detta har att göra med den sociala vikten att göra förstår vi dock inte. Hur man än räknar så får exempel Fredriksbergs förskola ändå in runt 13 000 kronor mer per barn och år sedan de "kompenserat" sitt föräldraavgiftsbortfall. Vad ska ingå i den sociala vikten undrar vi? Är det olika för enskilda förskolor och Proaros? Vad ska pengarna gå till? Som det är nu känns det oklart.

Sociala vikten 2004 på Mona Lisa var 48 466 kronor, baserat på 22 barn. Sociala vikten 2005 på Mona Lisa blir 13 203 kronor, baserat på 22 barn.

Ökningen på driftsersättningen räcker inte ens till att kompensera förlusten av den sociala vikten, ändå skriver ni att "det är endast två som nätt och jämnt får kompensation för löne- och kostnadsutveckling". Tittar man i listan i VLT den 24 november så ser man att det finns flera som är i samma situation som vi.

Vi är en liten enhet, har ett bra stöd av våra föräldrar och vi känner att vi behövs i samhället.

Hur man än räknar så tycker vi att det är en orättvis fördelning och orimligt att det ska vara så stora skillnader. Våra barn här måste också få en fortsatt bra kvalitet på sin förskola.

Elisabeth Jäderholm Monika Rubinsson Förskolan Mona Lisa AB

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons