Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är inte extrema på något vis

Annons

Tänk vad roligt och givande det skulle vara att debattera politik och ideologier med sina meningsmotståndare på ett civiliserat sätt, utan fördomar och glåpord! Tänk om vi som bor i Sverige kunde föra sansade samtal med varandra om hur vi ser på vårt lands utveckling och vår gemensamma framtid.

Men när jag läser David Sällströms hätska angrepp på Sverigedemokraterna i VLT den 23 maj, så fyllt av okunskap och hat mot SD och rent förakt mot demokratin, inser jag att vänstern inte vill se, inte vill lyssna och inget har att säga. I deras värld är tydligen sanning lögn och lögn sanning.

Tomma floskler, grundlösa anklagelser och nedsättande epitet är det enda vi sverigedemokrater hör från vänstern. Har man inga argument så skriker man högljutt sina uttjatade, och felriktade, ramsor i talkörer. Man stör och förstör så slipper man höra vad SD vill och säger. I Sverige måste alla tycka lika. Det är vänsterns version av yttrandefrihet.

Vänstern, och dit räknar jag även miljöpartiet, dominerar svensk media. Det sprids fördomar och lögner, obekväma sanningar förtigs.

SD är inte ett högerparti. Vi är inte extrema på något vis. Att vi är sverigevänner och vill svenskarnas bästa betyder inte att vi ”hatar” folk från andra länder. Att vara nationalist är att känna kärlek, stolthet och respekt. Både över oss själva och för andra.

Alla folk, alla kulturer känner självklart en stolthet över sig själva och sin särart. Men i Sverige ifrågasätts, rentav hånas, begreppet svenskhet. Det är inte tillräckligt ”mångfald”, nej, det är ”rasistiskt”. Vi sverigedemokrater har inga problem med att stolt kalla oss svenskar.

Vänstern älskar att hata SD, vi tycker ju inte lika som de. Deras tomma floskler ”vi gillar olika” och ”allas lika värde” gäller tydligen inte alla.

Att David Sällström och hans kamrater tror att de talar i folkets namn genom att vända demokratin ryggen, är bara ännu en marxistisk vanföreställning.

Vi svenskar vill nog fortsätta leva i en demokrati. Med åsikts- och yttrandefrihet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons