Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi gör saker!

Annons

Folkpartisterna Heinemann och Berliner försöker med sifferexercis (VLT den 9 februari) antyda att vi socialdemokrater vilseleder de äldre med våra satsningar på äldreomsorgen. Men vi ger inte bara löften inom äldreomsorgen för framtiden, vi gör saker hela tiden.

En miljard satsar vi exempelvis på kompetensutveckling för personalen, vi fyrdubblar stödet till de anhöriga och vi stärker tillsynen inom äldreomsorgen. Vi har genomfört en tandvårdsreform som gett tiotusentals äldre nya tänder. Inom sjukvården kan allt fler äldre opereras, det är en livskvalitetsfråga att kunna åtgärda till exempel starr och höftleder. Socialstyrelsen har fått i uppdrag att ta fram förslag på hur matkvaliteten ska höjas. Vi kommer dessutom att stärka rättsäkerheten vid biståndsbedömningar.

Vår kongress fastslog för några måndader sedan att vi under de kommande tio åren ska satsa stora resurser på att utveckla vården och omsorgen om de äldre. Det är viktigt för att kunna möta de behov som uppstår om 10-15 år då vi börjar få allt fler äldre med vårdbehov. Alltså, vi ger inte bara löften utan vi gör saker.

Det folkpartiet föreslår inom äldreomsorgen kan ingen medborgare räkna med att det blir verklighet. Den borgerliga allians som ni tillhör vill sänka skatterna för unga och friska i stället för att satsa på vård och omsorg för de gamla och sjuka. Att ni sedan ovanpå detta vill höja skatten för pensionärerna - bara för att de inte arbetar - är väl ändå att gå för långt!

Margareta Israelsson

riksdagsledamot (s)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons