Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har fått nog av VLT:s häxjakt

Jag är VIK-supporter, en hängiven VIK-supporter. Jag sitter bland annat i styrelsen i VIK Hockey support, som suppleant, och ingår i läktargruppen Gulsvart Ultras.

Annons

Jag tänkte att det var viktigt att påpeka min relation med VIK innan jag kommer till saken. Jag är således ingen vanlig supporter som går på hockey när jag har tid. Jag hör till de VIK-supportrar som är de mest hängivna. Jag är en av dem som fått mest skit i VLT de senaste dagarna - och nu börjar jag ledsna på det.

Mitt inlägg ska inte ses som representativt för VIK Support eller GSU. Jag skriver på eget initiativ för att jag personligen tröttnat på VLT:s häxjakt på oss hängivna supportrar.

Direkt efter det att Johan Tornberg tog beslutet att hoppa av som VIK:s tränare figurerade det uppgifter i medierna om att det skulle vara VIK-supportrar inblandade (underförstått folk i GSU och VIK Support). VLT var snabb att förstora denna lögn.

I sin blogg insinuerar huvudredaktör Elisabeth Bäck ytterligare att vi i klacken skulle vara delaktiga i hoten mot Tornberg, direkt eller indirekt genom vårat "hatiska" beteende. Hon ger oss kollektivt skulden för det som drabbat honom.

VLT förstorar detta genom att gång på gång starta idiotiska debatter på vlt.se, där allmänheten bjuds in att högljutt och med rena fabuleringar kasta skit på oss hårt arbetande supportrar som offrar allt för VIK. Nu finns det supportrar som fått nog och som anser att den skit vi fått i VLT varit för mycket.

Folk som tidigare älskat att följa VIK har nu ledsnat, och jag förstår dem. I tio fall av tio får VIK Support alltid ihop en buss till Leksand. I onsdags, när VIK mötte Leksand uppe i Ejendals Arena, så fanns inte vi där - inte i organiserad form.

Som Västmanlands största tidning har VLT ett stort ansvar gentemot sina läsare att informationen som delges i tidningen stämmer överens med verkligheten. En regel som VLT mer och mer valt att bortse ifrån.

Istället har VLT förvandlats från att vara en respektabel morgontidning till att bli en tabloid, en kvällspress där profiten överväger sanningen.

Jag anser att den skit vi i klacken, vi i VIK Support och GSU fått den senaste tiden av VLT är fullständigt obefogad. Vi är en grupp människor som älskar VIK och som följer laget oavsett hur resultaten ser ut. Vi offrar skola, arbete, relationer, familj för att göra det vi älskar.

Vi lägger ner tusentals och åter tusentals kronor för att följa VIK varje säsong. Och det här är tacken vi får för det vi gör för Västerås, läktarkulturen och VIK.

Genom att vi sätter färg på läktaren genom sång, flaggor, banderoller, tifon och genom att vi alltid finns där så är vi med och bidrar till att fler personer lockas till atmosfären i ABB Arena. Det är alltid vårt mål: att skapa en sån stämning i hallen att ingen går därifrån oberörd och att spelarna känner sig stärkta.

Om vi sedan lyckas skapa en underbar inramning så kommer fler att gå på hockey, intäkterna till VIK ökar och hoppet kvarstår om en plats i Elitserien. Och ett hockeylag i Elitserien skulle göra både Västerås och VLT gott.

Det VLT gör, Elisabeth Bäck, är att slå på oskyldiga människor.

Alla vet att hoten som Johan Tornberg mottagit inte har med vare sig VIK Support eller Gulsvart Ultras att göra. Och vi som supportergrupp i helhet har fått försäkringar från sportchef Anders Eklund i VIK att de har stort förtroende för oss uppe på kansliet och i styrelserummen.

Jag skulle gärna vilja ha en förklaring varför VLT gång på gång väljer att kasta skit på oss VIK-supportrar.

David Sällström

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons