Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har lyssnat!

Annons

För det första finner jag det intressant att Nilsson vurmar för den här nedsättningen eftersom hon själv har röstat för att sänka den i samband med socialdemokraternas budget för 2005. Om nu nedsättningen är så viktig, varför var du själv med och sänkte den?

I centerpartiets budgetförslag finns ett kraftfullt paket för ett fritt och stimulerande företagsklimat. Vi har lyssnat på företagarna och kommit fram till att avskaffat medfinansieringsansvar, förlängd momsinbetalningsperiod för småföretag, enklare regelverk, reformerade fåmansbolagsregler med mera är efterfrågade åtgärder som kommer att göra mycket stor nytta för ett fritt företagande och därmed nya jobb.

Eftersom den budget vi lägger ska gå ihop, och dessutom är finansiellt starkare än regeringens, måste den även innehålla besparingar, vilket förklarar varför vi tar bort nedsättningen. Enligt Ams senaste pressmeddelande har den öppna arbetslösheten under det senaste året minskat med 16 000 personer, vilket råkar vara en ökning av det antal personer som är i arbetsmarknadspolitiska program.

Vi är mitt i en högkonjunktur, men den enda sysselsättningsökning som har skett under det senaste året sker i Ams- åtgärder. För att vi ska behålla vårt välstånd krävs riktiga jobb. För att nå det målet krävs, som jag ser det, kraftfulla reformer för ett fritt företagande.

Jörgen Johansson

Riksdagsledamot (c)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons