Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi samarbetar i positiv anda

Annons

I takt med att valet 2006 närmar sig blir det politiska tonläget allt högre och påhoppen på oss i alliansen allt fler. Karin Thorborgs (v) och Lars Erikssons (s) respektive artiklar i VLT 11/6 är inga undantag. Just att Eriksson och Thorborg skrivit var sin artikel säger mycket om samarbetsklimatet. Men vad är annars att vänta när vänsterledaren Lars Ohly utan att blinka öppet anklagar Göran Persson för att ljuga? Det är tydligen svårt att kommunicera på vänsterkanten.

Vi fyra samarbetar däremot öppet i positiv anda.

I Allians för Sverige deklarerar vi klart att vi är fyra partier i samverkan. Moderaterna, folkpartiet, kristdemokraterna och centern arbetar tillsammans med att ta fram en politik för Sverige som ska bidra till att alla kan känna sig trygga, att arbetslösa får jobb och barn lär sig det de ska i skolan.

Karin Thorborg har tydligen missat att det är under vänsterregeringen som över en miljon människor i arbetsför ålder ställts utanför arbetsmarknaden. Samtidigt ökar hennes regering statens upplåning och skuldsätter kommande generationer för att dela ut pengar till de rika genom till exempel generella barnbidrag. Om det är omfördelning så är det åt fel håll.

Vi medger ärligt att vi inte är överens om allt men hävdar att väljarna i god tid ska få besked om vad vårt alternativ är innan de röstar. På olika områden kommer vi att presentera vår gemensamma politik. Vi har inte färdiga lösningar på allt utan är angelägna om att lyssna och möta människor innan vi tillsammans formar morgondagens regeringspolitik.

Redan har vi lagt en rad gemensamma förslag om satsningar på högskola, forskning och bekämpande av arbetslösheten. Motsvarande är tydligen inte att vänta av det splittrade vänsterblocket som inte ens har ambitionen att göra det samma. Vem försöker Lars Eriksson övertyga när han skriver om det socialdemokratiska alternativet? Det finns inte.

Ingen lär tro att socialdemokraterna får egen majoritet utan kompromissandet under sena nätter med offentliga anklagelser mot varandra inom vänsterkartellen lär fortsätta. Ingen väljare blir särskilt mycket klokare av det. Vänsteralternativet är oklart och höljt i dunkel. Våra fyra partier ser varandras styrkor och samverkar för att Sverige kan bättre. Och Sverige förtjänar bättre än en trött och makthungrig socialdemokrati med stöd av splittrade stödpartister.

Torsten Lindström (kd)

Kerstin Heinemann (fp)

Tomas Högström (m)

Jörgen Johansson (c)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons