Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi sitter tryggt på vår egen stol

Annons

Replik:

Jag vet inte om Torsten Lindström, som skrev den 10 januari, har funderat över hur samarbetet i den tilltänkta borgerliga alliansen skulle fungera om man hamnade i regeringsposition. Ser man till de olika borgerliga partiernas inställning i trafikfrågor så var det nog inget som var föremål för någon diskussion över huvud taget hemma hos Maud Olofsson.

Den enda enighet som den borgerliga alliansen kunde samlas kring i höstens kommunikationsbetänkande var en reservation med krav på Europavägsklassning av riksväg 45.

I övrigt var det skillnader i miljardklassen mellan de borgerliga partierna. Så Torsten Lindström borde kanske vara lite mer försiktig innan han uttalar sig om att sitta på två stolar.

Vänsterpartiet ingår i en trepartisamverkan. Samarbetet med socialdemokraterna och miljöpartiet innebär dock inte att vi har vetorätt gentemot regeringsbeslut. Det här är ett samarbete där vi respekterar att merparten av väljarna har valt socialdemokraterna men där vi fortsätter att diskutera och påverka politiken till vänster. Förvisso har vi haft olika meningar om rikstrafiken och det visade sig också genom ett särskilt yttrande från oss i budgetbetänkandet.

När det gäller försvarspropositionen ställde sig vänsterpartiet bakom regeringens förslag till grundorganisation förutom några förändringar som vi klargjorde i två reservationer. Den första gällde att rädda Arvidsjaur och den andra var krav på att helikopterresurserna skulle tas till vara i räddningstjänsten.

När vi i förhandlingar lyckades att få tillfredsställande lösningar på båda våra krav så var det naturligtvis inte svårt att trycka på ja-knappen. Det som gjorde det lätt var inte främst att vi lyckats få igenom vår politik utan att vi gladde oss tillsammans med befolkningen i Arvidsjaur.

Karin Thorborg (v)

Riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons