Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi stryper inte diskussionen

Annons

Miljöpartisterna Håkan Wåhlstedt och Andreas Porswald skriver i VLT den 27 april om de budgetöverenskommelser som träffats mellan den socialdemokratiska regeringen, vänsterpartiet och miljöpartiet under de senaste åren. Vi delar fullt och fast deras uppfattning att detta budgetsamarbete har varit till gagn både för landet och för enskilda människor. Faktum är att Sverige har utvecklats mycket väl sedan den socialdemokratiska regeringen fick ta över ansvaret för tolv år sedan. Hundratusentals fler människor har ett jobb att gå till.

Det finns fler sjuksköterskor och läkare i vården. Barnfamiljerna har fått högre barnbidrag och lägre barnomsorgskostnader. Tiotusentals fler studenter läser på universitet och högskolor.

Reallönerna har ökat stadigt och räntorna på bostadslånen mer än halverats. Vi har visat att den svenska välfärdsmodellen inte bara skänker människor trygghet och frihet, utan att den också bidrar till utveckling och ekonomisk tillväxt.

Wåhlstedt och Porswald tar specifikt upp flygskatten. Den delen av överenskommelsen är uttryck för en kompromiss mellan våra partier. Detta är knappast någon nyhet.

I sitt inlägg antyder Wåhlstedt och Porswald att vi socialdemo-

krater skulle vara otydliga i frågan. Så är inte fallet. Vi står bakom budgetöverenskommelsen i sin helhet.

Det betyder dock inte att vi stryper all diskussion. För oss är det viktigt att man lokalt kan föra en fri och öppen debatt om politikens alla delar utifrån våra olika roller.

Slutligen, kan vi inte undvika att bli en smula fundersamma över argumentationen från Wåhlstedt och Porswald vad gäller situationen i Västerås. Tror de verkligen på fullt allvar att de får bättre gehör för sin gröna politik tillsammans med högeralliansen? Det är i så fall en helt annan bedömning än vad miljöpartisterna gör nationellt och i den överväldigande majoriteten av landets kommuner.

Sven-Erik Österberg

Ulla Persson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons