Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill se varje elev som en tillgång

Vi vill börja med att lugna Roger Haddad som påstår att vi skulle vara oeniga om vår skolpolitik.

Annons

Hans omsorg om den socialdemokratiska enigheten är rörande men obefogad. På den socialdemokratiska partikongressen i oktober kommer skol- och utbildningspolitiken att vara en av de viktigaste frågorna. Vi kommer där att ta beslut som kommer att utveckla den svenska skolan. För oss är det självklart med en politik för kunskap, ordning och god arbetsmiljö, men vi får inte glömma bort att se individen och de behov som finns hos varje elev.

Det vi vänder oss mot är Haddads ensidiga synsätt. Ingenting om förebyggande verksamhet. Ingenting om stöd till elever som har det tufft i skolan. 13-14 procent av eleverna går ur skolan med ofullständiga betyg i kärnämnena. Det löser man inte med disciplin, det behövs stöd och vägledning.

Skolan har ett tydligt kunskapsuppdrag, vilket är en självklarhet. Men skolan har också ett uppdrag att se de enskilda individerna och utveckla dem så att de kan leva ett bra liv.

Det som är så trist är Folkpartiets syn på barn- och ungdomar. De ser dem alla som bråkstakar som ställer till problem. Vi måste göra tvärtom och se varje elev som en tillgång.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons