Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilka var Praktikertjänsts brister?

Annons

Glenn Andersson upprepar åter med outtröttlig envishet att utgången av primärvårdsupphandlingen var Praktikertjänsts fel. Måhända att landstinget inte har begått något formellt fel, men Andersson vill inte se att diskussionen om den misslyckade upphandlingen har fler dimensioner.

Flera av Anderssons partikollegor hänvisar i olika artiklar till kvalitetsbrister i Praktikertjänsts bud. Jag har flera gånger försökt få svar på vilka brister man hänvisar till, alltid utan svar. Varken Elisabeth Löf eller Denise Bergström har velat svara på denna fråga.

Då jag tillhörde en av dessa mottagningar som nu gick över till Carema, anser jag att både jag och de 32 000 patienter som nu tvingats byta läkare har rätt att få svar på den frågan. Jag uppmanar därför Glenn Andersson att öppet redovisa svar på följande, fortfarande obesvarade frågor:

1. Vilka var de kvalitetsbrister i Praktikertjänsts bud som ansågs så allvarliga att man valde en annan vårdgivare med efterföljande vårdskandal och tvångsomlistning av 32000 västmanlänningar?

2. Vilka kriterier gick man efter då man valde vilka mottagningar som skulle erbjudas Carema? Att det inte var just kvalitetsskäl framgår med all tydlighet av tidigare svar från Elisabeth Löf, då Prima valdes bort trots att det inte fanns några anmärkningar mot verksamheten.

Att lagliga skäl inte vägde alltför tungt framgår också av det faktum att man, trots förlorad upphandling, efter att ha erbjudit Carema övertagande av sex mottagningar, tecknade direkt avtal med de återstående som tillhörde Praktikertjänst. Skälen till denna misslyckade upphandling är fortfarande okända. Landstingets handlande i denna fråga kan inte på något sätt anses vara för västmanlänningars bästa.

EDWARD HEFNER familjeläkare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons