Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken härlig vecka!

Annons

Vilken vecka det varit! Så fantastiskt många nyttiga kontakter med er läsare hela tiden. Från morgon till sena kvällen har ni hört av er för att berätta vad ni tycker om nya VLT. Visst har vi en del att arbeta med, men vi är stolta och glada över resultatet hittills. Det har blivit en annan nyhetspuls i tidningen och med ödmjukhet inför uppdraget att göra läsarnas tidning tänker vi nu fortsätta att vässa pennorna inför varje ny dag.

En del läsare kunde hälsa på oss på onsdagen i VLT-huset och fick en bit specialtårta med VLT:s nya förstasida i omslutande marsipan och en kopp stärkande kaffe i höstrusket. Så många kom att vi hastigt fick be bagaren baka två stora specialtårtor till. Under tiden de blev klara fick vi springa ut och köpa några extratårtor. Det gjorde vi så gärna. Det är en pirrande och härlig känsla att få lov att ha en så livsbejakande relation som den med er. Och tänk den har varat sedan 1831!

Hoppas du har möjlighet att komma till VLT-huset i dag, när vi på olika scener för alla åldersgrupper firar övergången till det nya formatet mellan klockan 13 och 17.

Så här skriver Jan Lindeberg, en av dem som hört av sig till mig:

"Jag gratulerar till en formatändring som blev ett lyft för VLT - en bra tidning har blivit ännu bättre. Ni startar direkt med nyheter. I del två finns logiskt ledare, debatt, krönikor och inte minst insändare (hälsa till Olle Stenberg att han gör Sveriges bästa insändarsida), kultur, sport, nöje o s v. Vilken skillnad mot DN som bara försökte flytta över den stora tidningen till den lilla och förlorade all nyhetskänsla."

Jan Lindeberg uppskattar också den lokala prägel som VLT har. Och det kan jag lova er alla, vi kommer att fortsätta satsa på det lokala och krydda det med Sverige och världen. Snart är vi till exempel på plats i USA för att bevaka presidentvalet och i mitten av november startar vi en sida för er som är +60.

En tidning ska också kunna fånga det lilla i vardagen. I går när jag tittade på alla de texter som på olika sätt kom in till redaktionen, så hittade jag en text från Eva Brokhøj på SMHI. Där står det att den 16:e oktober, dagens datum, kallas Gallusdagen. Enligt folktron av-gör vädret denna dag vädret under den kommande sommaren. I äldre dagars tänkande om väder förekom ofta idéer om något slags symmetri. En torr höst gav en regnig sommar och en kall vinter innebar en varm sommar. I skrivande stund ser det ut att bli rätt hyfsat i nordligaste Norrland, men i övriga delar av landet väntas ostadigt väder.

Vi får väl se hur det blir 2005. Trevlig helg till er alla!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons