Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken myndighet anmäler folkpartiet härnäst?

Annons

I en debattartikel i VLT den 22 januari omtalar folkpartiets Roger Haddad att han har anmält utbildningsnämnden till Skolverket. Detta för att nämnden tagit in grundskolelever med ofullständiga betyg till gymnasiet, det som kallas Västeråsmodellen.

I myndiga ordalag förklarar folkpartiets talesman att "hela frågan om modellen är under utredning av Skolverket då undertecknad upptäckt att den införts utan politiskt beslut".

Hur behandlade då Skolverket folkpartiets anmälan? Jo, Skolverket avskrev folkpartiets anmälan. Det råkade faktiskt stå i samma VLT där folkpartiets debattinlägg var infört. Det som folkpartiet tyckte var väldigt allvarligt i sin debattartikel på sidan 51 ansåg Skolverket inte ens var värt att utreda i notisen på sidan sex.

Det är förvånande, ja rent av anmärkningsvärt, att det största oppositionspartiet i en debattartikel hävdar att Skolverket utreder ärendet när de i själva verket redan har avskrivit ärendet.

Vad gör folkpartiet när Skolverket inte gör som folkpartiet vill att de ska göra? Jo, då anmäler folkpartiet raskt den statliga myndigheten Skolverket till en annan statlig myndighet, nämligen Justitieombudsmannen (JO). För säkerhets skull JO-anmäler folkpartiet även den egna staden för hanteringen av ärendet.

Självfallet ska JO-anmälningar till JO tas på största allvar. Men nu börjar folkpartiets agerande ifråga om Västeråsmodellen att få en prägel av desperation och löjets skimmer. Folkpartiet borde inrikta sig på att argumentera för sin politik i nämnden, i kommunfullmäktige och i debattartiklar etcetera. Det gör man inte, utan lägger i stället hela frågan i knäet på någon statlig myndighet.

Tror folkpartiet att partiets politik blir bättre av att ansträngda statliga resurser används för att utreda folkpartiet anmälningar? Vilken del av Västerås stad och vilken statlig myndighet anmäler folkpartiet härnäst?

Lars-Evert Larsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons