Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VUC: Fortsatt brett utbud av vuxenutbildning

Upphandlingen av vuxenutbildning som genomförts i Västerås har förståeligt nog skapat olika typer av reaktioner.

Annons

Vi tjänstemän inom Vuxenutbildningscentrum (VUC) som genomfört upphandlingen på uppdrag av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden ser ett behov av att klargöra några fakta.

Vuxenutbildningen i Västerås finns kvar med ett brett utbud av utbildningar. Fyra utbildningsanordnare - Infokomp, AcademediaEductus, Hermods och Miroi, kommer att leverera allmänna kurser på grund- och gymnasial nivå. Utbildningen kommer att ges på såväl dagtid som på kvällstid och nätbaserad distans. Samtliga anordnare har utbildade lärare.

Det kommunala Komvux har också vunnit delar i upphandlingen. Man får uppdraget att leverera yrkesutbildning inom nio olika yrkesområden. Ytterligare elva utbildningsanordnare har fått uppdrag inom kompletterande eller andra yrkesområden. Det kommunala Komvux kommer också att genomföra särvux och det särskilda dyslexistödet.

Upphandlingen har genomförts enligt lagen om offentlig upphandling, och ett stort arbete har lagts ner på att säkerställa att alla delar i upphandlingen ska gå rätt till. Ingen har heller protesterat mot upphandlingsarbetet och begärt en överprövning, trots att det funnits fler anordnare som förlorat delar av sitt tidigare uppdrag.

Samtliga rektorer på Komvux och övriga utbildningsanordnares chefer har informerats om upphandlingsresultatet och getts möjlighet att komma med synpunkter. Vi står gärna till tjänst med all övrig information om upphandlingsförfarandet till den som önskar ytterligare upplysningar.

Vårt arbete fokuseras nu på att informera, vägleda och anta studerande till det kommande breddade utbildningsutbudet för vuxna i Västerås. Vi arbetar också tillsammans med det kommunala Komvux för att säkerställa att konsekvenserna av den nya situationen blir så små som det någonsin går för de elever som studerar där.

VUC är som vanligt öppet för nuvarande och kommande studerande och alla andra som är intresserade av vuxenutbildning.

Bengt Larsson

enhetschef/rektor

Vuxenutbildningscentrum

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons